Pretraga

Stigla rješenja iz Sociologije: provjerite gdje ste griješili

A- A+

U ponedjeljak oko tisuću kandidata pristupilo je pisanju izbornoga predmeta iz Sociologije. Kao i svi prethodni predmeti do sad i ispit iz Sociologije bio je prilagođen prema gimnazijskom programu, a u njemu se ispitivalo pet temeljnih područja koja uključuju Sociologiju kao znanstveni pogled na društvo, Društvo i društvenu strukturu, Kulturu, socijalizaciju i identitet, Društvene institucije te Globalizaciju i njezine društvene posljedice. 

Izdvojeni članak

Sociologija je ove godine na maturi bila čak lakša nego lani

U razgovoru s maturantima, ispit nije bio težak bitno je bilo skoncentrirati se i dobro proučiti pitanja. Neki su čak istaknuli da je ovogodišnji ispit bio lakši od lanjskoga.

Vremena je kažu bilo dovoljno, a između ostalog na ispitima pronašla su se i pitanja koja su naši su sugovornici istaknuli: Objasni difuziju, koliko tipova legitimne vlasti razlikuje Weber, koje teorijske perspektive je predstavnik E. Durkheim, navedi makrosocioloske i mikrosocioloske perspektive, koje vrste grupa razlikuje C. H. Cooley, objasni sekundarni indentitet, objasni Marxovu kritiku religije, manifestne funkcije škola prema funkcionalistima itd.

Kako je i najavljeno, nakon 48 sati stigla su rješenja zadataka stoga možete provjeriti točne odgovore. 

Sociologija ispitna knjižica

SOC Ključ Za Odgovore

SOC List Sa Odgovorima

Pogledajte ostala rješenja s ovogodišnje Državne mature:

Biologija

Vjeronauk

Likovna umjetnost

Geografija

Psihologija

Informatika

Fizika

Logika

Kemija