Pretraga

Stigla rješenja mature Matematike u drugom roku: Izračunajte koliko imate bodova

A- A+

Objavljena su rješenja mature Matematike u drugom roku za obje razine. Nešto manje od tri tisuće pristupnika u srijedu polagalo je taj obvezni ispit u drugom roku. Sada možete pogledati kako ste napisali taj ispit te izračunati svoje bodove.

Foto: Unsplash

Kalkulator | foto: Unsplash

Danas je NCVVO objavio rješenja mature Matematike u drugom roku. Tu maturu u drugom roku pisalo je nešto manje od tri tisuće maturanata. Višu razinu polagalo je 384 pristupnika, a osnovnu 2.479 njih. Za rješavanje na osnovnoj razini bilo je 150 minuta, a na višoj 180 minuta. Prag prolaznosti isti je kao na prvom roku, 25 posto, a ostale pragove pogledajte ovdje.

Nakon  ispita razgovarali smo s maturantima koji su pisali B razinu. Probleme im je zadavala geometrija te su drugi rok mnogi opisali težim nego prvi.

Izdvojeni članak
esej u vrećici, državna matura

Polagat ćete maturu Hrvatskog na drugom roku? Evo savjeta profesorice kako što bolje riješiti ispit

– Jesenski rok je bio katastrofa i ne samo za mene nego i za sve ostale koji su sa mnom bili. Takvi zadatci se u ni jednom roku mature nisu pojavljivali, bili su nerazumni, nerealni i sve u svemu ekstremno glupi. Da sam malo više učila veće su mi bile šanse proći u ljetnom roku nego u jesenskom. Ne kažem da nas itko treba gladiti, ali ovo nije normalno. Nekoliko puta sam skoro počela plakati usred ispita, rekla nam je jedna maturantica.

U nastavku pogledajte ispite i rješenja za obje razine. U dokumentima su prvo zadatci, a potom rješenja. Prema kalendaru državne mature sljedeći tjedan počinje obveznim ispitom iz Hrvatskog jezika.

B razina

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

A razina

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Koju ocjenu očekujete na ispitu državne mature iz Matematike?