Pretraga

Što nakon srednje škole? Na ovom događaju mogli biste pronaći odgovor

A- A+

Što nakon srednje škole, pitanje je koje si upravo postavljaju svi maturanti. Zagrebačka škola ekonomije i managementa organizira događaj na kojem biste mogli otkriti put do svoje akademske i profesionalne budućnosti! ‘ZŠEM Open Days’ održavaju se 25. ožujka u 11 sati, a prijave su u tijeku.

Zagrebačka škola ekonomije i managementa

ZŠEM Open days, odnosno Dani otvorenih vrata, održavaju se 25. ožujka | Foto: Zagrebačka škola ekonomije i managementa

Zagrebačka škola ekonomije i managementa (ZŠEM) najavljuje svoj događaj ‘ZŠEM Open Days – Što nakon srednje škole?‘, osmišljen s ciljem pružanja neprocjenjivog vodiča srednjoškolcima koji žele oblikovati svoju budućnost nakon mature. S uglednim dekanom, doktorom znanosti Matom Njavrom na čelu, Dani otvorenih vrata obećavaju iskustvo puno zanimljivih iskustava i stručnih savjeta.

Ovaj događaj održat će se 25. ožujka u 11 sati na kampusu ZŠEM-a u Zagrebu, s namjerom da se odgovori na važna pitanja i brige budućih fakultetskih studenata te im pruži jasniji pogled na bezbrojne mogućnosti koje ih očekuju. Kroz svoja bogata međunarodna iskustva s prestižnih institucija kao što su Sveučilište Bocconi, Harvard, Sveučilište St. Gallen i Singapore Management University, dekan Njavro ima jedinstven uvid u svijet visokog obrazovanja.

Dok maturanti započinju svoje akademske putove, donošenje odluka o sljedećem koraku postaje ključno. ZŠEM Dani otvorenih vrata služe kao platforma za dobivanje dostupnih opcija i otkrivanje idealne putanje prilagođene individualnim aspiracijama. Potvrdite svoj dolazak na linku.

Koga ćete upoznati na događaju?

Dekan Mato Njavro, ugledni akademik i vizionarski lider, predvodit će događaj, prenoseći svoje bogato znanje i iskustvo iz područja visokog obrazovanja. S impresivnom pozadinom u ekonomiji, menadžmentu i financijama, dekan Njavro je prava osoba za odgovaranje na pitanja koja muče srednjoškolce koji će prisustvovati događaju. Njegovo stručno znanje, u kombinaciji s njegovom strašću za poticanje mladih, čini ga odličnim izvorom za sve one koji traže vodstvo pri odabiru pravog fakulteta i studijskog programa.

Studenti ZŠEM-a, koji su već zakoračili u svoje akademske puteve, bit će prisutni kako bi podijelili svoje perspektive, dojmove i savjete s budućim kolegama. O svojim iskustvima studiranja na ZŠEM-u, akademskim programima, izazovima i prednostima koje su imali tijekom svog putovanja zajedno će s dekanom Njavrom odgovoriti na pitanja: Kako izabrati fakultet? Studirati u inozemstvu ili u Hrvatskoj? Kako uskladiti profesionalan sport i faks? Što je sve sa ZŠEM-om moguće?

Lucija Drmač, studentica 3. godine ekonomije i managementa na hrvatskom jeziku prijelaznica je s državnog fakulteta. Lucija je trenutno zaposlena u Career centru ZŠEM-a gdje vrši konzultacije sa studentima te ih priprema za prva zaposlenja i studentske prakse. Uz to, nedavno se vratila sa Winter School dvotjednog programa iz Turske gdje je slušala predmet Brand Managament na partnerskom sveučilištu Istanbul Aydin University.

Lucija Drmač, studentica koja će govoriti na ZŠEM Open Days

Lucija Drmač, studentica koja će govoriti na ZŠEM Open Days | Foto: ZŠEM

Lovro i Marin Lesić, brucoši su studija ekonomije i managementa na engleskom jezika te su završili poznatu zagrebačku 5. gimnaziju. Početkom ove godine osnovali su ZSEM Student Finance and Investment Club zajedno s asistentom na dvije katedre ZŠEM-a: katedra za financije i računovodstvo i katedra za ekonomiju i matematiku, Lukom Medvidovićem. Braća Lesići sudjelovali su na Climate Week u Riyadhu u Saudiskoj Arabiji na poziv organizatora UN-a. Zajedno s Lucijom, Marin i Lovro odaze idući semestar na studentsku razmjenu na Universidad Carlos III de Madrid.

Lovro i Marin Lesić i Luka Medvidović

Lovro i Marin Lesić, studenti ZŠEM-a i Luka Medvidović, asistent ZŠEM-a | Foto: ZŠEM

Antonio Zwicker, također je brucoš studija ekonomije i managementa na engleskom jeziku te je po uzoru na svoju sestru Christinu upisao ZŠEM nakon završene gimnazije Tituša Brezovačkog u Zagrebu. Antonio je profesionalan sportaš koji je nedavno bio 6. na Svjetskom juniorskom prvenstvu u plivanju te državni prvak. Antonio se kao i njegove kolege priprema na odlazak u Oslo na studentsku razmjenu na BI Norweigan School of Management.

Antonio Zwicker student ZŠEM-a i profesionalni plivač

Antonio Zwicker, student ZŠEM-a i profesionalni plivač | Foto: Privatna arhiva

Mara Rimanić, studentica 4. godine ekonomije i managementa, također prijelaznica s državnog fakulteta provela je dva semstra van Hrvatske u sklopu međunarodne razmjene studenata na ZŠEM-u. Studenti ZŠEM-a ističu kako je studentska razmjena jedna od najvažnijih stvari zbog koje se odlučuju za upis ovog studija. Mara je jedan semestra provela u Parizu na Paris School of Business te drugi na Universidad Carlos III de Madrid na koji uskoro odlaze njeni kolege nižih godina.

Mara Rimanić, studentica ZŠEM-a

Mara Rimanić, studentica ZŠEM-a | Foto: Privatna arhiva

Sve o studentskom životu na ZŠEM-u

Tijekom Dana otvorenih vrata, srednjoškolci će imati priliku sudjelovati u interaktivnom panelu s dekanom Njavrom te njegovim gostima, studentima ZŠEM-a. Oni će dobiti uvid u različite studijske discipline, razumjeti prednosti studiranja ekonomije i menadžmenta i istražiti raznolike karijerne putove koji se otvaraju nakon diplome. Panel će pomoći srednjoškolcima da otkriju svoje strasti, identificiraju svoje snage i donesu odluke koje se usklađuju s njihovim dugoročnim ciljevima.

Osim toga, Dani otvorenih vrata pružit će uvid u živahni studentski život na ZŠEM-u, prikazujući vrhunske sadržaje, ugledno nastavno osoblje i raznoliku studentsku zajednicu. Budući studenti će imati priliku istražiti kampus, komunicirati s trenutnim studentima i dobiti izravno iskustvo ZŠEM-a.

Zagrebačka škola ekonomije i managementa (ZŠEM) je renomirana visokoškolska institucija u Hrvatskoj posvećena pružanju izvrsnosti u poslovnom i ekonomskom obrazovanju. S naglaskom na praktičnom znanju, internacionalizaciji i poduzetništvu, ZSEM priprema svoje studente da postanu budući lideri u svojim odabranim područjima. Kako bi osigurali svoje mjesto na najboljoj poslovnoj školi u Hrvatskoj, prijavite se putem poveznice.