Pretraga

Usprkos nagaznim minama, engleski prošao glatko

A- A+

Ministar Jovanović još uvijek istjeruje pravdu s maturom iz hrvatskog, ali srednjoškolci za to nemaju vremena. Danas se na obje razine polagao engleski. Iako malo tko zaista plašio ovog ispita ipak smo izašli pred Školu za medicinske sestre u Zagrebu i otkrili kako je prošla druga stepenica na maturi.

Dvosmislena pitanja jedini problem

Polagači na nižoj razini svoje su ispite završili nakon približno 90 minuta i već se po izrazima lica moglo zaključiti da im engleski nije zadao previše muke. – Bilo je sasvim dobro. Opet smo imali par dvosmislenih pitanja, ali vjerujem da se moglo dobro riješiti, otkrio nam je Ivan.

Slično mišljenje ima Dajana koja nam je otkrila kako usprkos nagaznim minama u ispitu očekuje dobar rezultat. – Pismo je zaista bilo jednostavno. Napisati 60-ak riječi na temu Kako ću provesti ljeto nije nam predstavljalo problem. Iako su neka pitanja mogla biti zbunjujuća ne da se to usporediti s hrvatskim, kazala je.

Nešto teži i zahtjevniji zadatak su imale njihove kolege na višoj razini koji su za svoj ispit imali i duplo više vremena. Razlog tome je opširniji esej koji na ovoj razini mora biti preko 200 riječi. Za razliku od naših predhodnih ispitanika sugovornice s A razine su se požalile na nedostatak vremena.

– Prvi dio testa je bio najteži, jer je po mome mišljenju bilo premalo vremena. Ovo ostalo je bilo zaista lagano, kazale su Tea i Iva Marija kratko. Nešto opširnija je bila Nives koja nije imala problema s vremenom, ali su je zbunila neka pitanja.

– Dobro sam napisala. Esej o glasovanju 18-godišnjaka nije pretjerano zahtjevan i čak mi je bilo premalo 250 riječi. S druge strane pitanja su bila malo čudna. U pojedinim slučajevima su čak tri odgovora bila točna, to jest mogla su biti točna, zaključila je Nives te potvrdila da se engleskog zaista nije trebalo bojati.

Testiranja iz stranih jezika završavaju sutra, a već u srijedu je na redu matematika koju se među maturantima ipak ne dočekuje sasvim spokojno.