Pretraga

10 srednjih škola u Zagrebačkoj županiji koje su upisali najbolji osmaši

A- A+

Nakon provedenog ljetnog roka upisa u srednje škole, u programima diljem Zagrebačke županije slobodno je ostalo 191 mjesto. I dok se iščekuje jesenski upisni rok i početak nastave, donosimo popis srednjoškolskih programa koje su u toj županiji upisivali osmaši s najvišim brojem bodova.

foto: Gimnazija Velika Gorica | privatna arhiva

Isto kao i prošle godine i u 2020. su osmaši Zagrebačke županije s najvišim brojem bodova upisali smjer prirodoslovno-matematičke gimnazije u Gimnaziji Velika Gorica. Prosjek bodova ondje upisanih osmaša iznosi 78,24 boda. Prvi na rang-listi imao je 81 bod, a posljednji 74,37 bodova.

Izdvojeni članak

10 srednjih škola u Osječko-baranjskoj županiji koje su upisali najbolji osmaši

Drugo mjesto ove ljestvice, s prosjekom bodova upisanih 75,90, zauzeo je program opće gimnazije u SŠ Dragutina Stražimira Sv. Ivan Zelina. I na trećem mjestu nalazi se program opće gimnazije, ali u Gimnaziji A. G. Matoša u Samoboru. Prosječan broj bodova upisanih učenika je 75,26.

Ostatak tablice zauzimaju isto opće gimnazije, a na posljednja dva mjesta nalaze se dva strukovna smjera – tehničar za mehatroniku i zrakoplovni tehničar.

U nastavku se nalazi popis deset srednjoškolskih programa koje su upisivali najbolji učenici Zagrebačke županije. Prvo je navedeno ime škole i naziv upisanog programa. Potom slijedi prosječni broj bodova upisanih u program, zatim najveći broj bodova upisanog u program i broj bodova posljednjeg na ljestvici upisa.

Izvor podataka: MZO

Uz pomoć našeg Kalkulatora bodova saznajte koliko bodova prilikom upisa možete očekivati. Na profilu svake srednje škole možete izračunati bodove koji su vam potrebni za upis baš te škole. Ovim kalkulatorom možete izračunati koliko ćete bodova imati na temelju ocjena iz osnovne škole, a možete i vidjeti koliko je minimalno bodova potrebno za upis škole te prosječan broj bodova upisanih učenika.

A u pronalasku srednje škole koja je baš za vas pomoći će vam i naše Online predstavljanje škola. Škole se predstavljaju kroz nekoliko rubrika: naziv škole, lokacija, kratki opis škole, povijest škole, uvjeti upisa, fotografija i video, kontakti.