Pretraga

10 srednjih škola u Sisačko-moslavačkoj županiji koje su upisali najbolji osmaši

A- A+

Ljetni upisni rok u srednje škole je iza nas, a od Ministarstva znanosti i obrazovanja zatražili smo podatke o tome koji je prosječan broj bodova upisanih u svaki od srednjoškolskih programa u Hrvatskoj. Podaci pokazuju da su u Sisačko-moslavačkoj županiji najbolji učenici, odnosno oni s najviše bodova, upisivali prirodoslovno-matematičku gimnaziju pri Srednjoj školi Tina Ujevića Kutina.

SŠ Tina Ujevića Kutina| screenshot: Google Street View

Ove godine na vrhu ljestvice srednjoškolskih programa koje su upisivali osmaši s najviše bodova u Sisačko-moslavačkoj županiji nalazi se Srednja škola Tina Ujevića Kutina i to njezin prirodoslovno-matematički program. Prosječan broj bodova ondje upisanih je 80,15 dok je posljednji na listi imao 79,77 boda.

Drugo mjesto ljestvice zauzima program opće gimnazije u istoj školi. Upisani ondje imaju prosječno 77,76 bodova, dok je posljednji na listi imao 73,79 boda.

Osim gimnazijskih programa, u top 10 našli su se i tehničar za računaltsvo, farmaceutski tehničar i tehničar za razvoj videoigara.

U nastavku se nalazi popis deset srednjoškolskih programa koje su upisivali najbolji učenici u Sisačko-moslavačkoj županiji. Prvo je navedeno ime škole i naziv upisanog programa. Potom slijedi prosječni broj bodova upisanih u program, zatim broj bodova posljednje rangiranog na ljestvici upisa i najveći broj bodova upisanog u program.

Izvor: MZO

Uz pomoć našeg Kalkulatora bodova saznajte koliko bodova prilikom upisa možete očekivati. Na profilu svake srednje škole možete izračunati bodove koji su vam potrebni za upis baš te škole. Ovim kalkulatorom možete izračunati koliko ćete bodova imati na temelju ocjena iz osnovne škole, a možete i vidjeti koliko je minimalno bodova potrebno za upis škole te prosječan broj bodova upisanih učenika.

A u pronalasku srednje škole koja je baš za vas pomoći će vam i naše Online predstavljanje škola. Škole se predstavljaju kroz nekoliko rubrika: naziv škole, lokacija, kratki opis škole, povijest škole, uvjeti upisa, fotografija i video, kontakti.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap