Pretraga

10 srednjih škola u Primorsko-goranskoj županiji koje su upisali najbolji osmaši

A- A+

Prijave za upis srednjih škola završene su prije tjedan dana. I dok manji broj učenika koja nije nigdje ‘upao’ čeka da popuni preostala slobodna mjesta, a ostali početak nastave, donosimo popis deset srednjoškolskih programa koje su u Primorsko-goranskoj županiji upisali najbolji učenici.

Foto: Ivan Aleksic, Unsplash

Najbolji učenici Primorsko-goranske županije pohrlili su u opću gimnaziju Prve riječke hrvatske gimnazije. Srednjoškolski je to program koji su upisivali osmaši s najvišim brojem bodova, u prosjeku 79,10. Pritom je najmanji broj bodova upisanog iznosio 76,39 bodova, dok je prvi na listi imao 80,77 bodova.

Na drugom mjestu ljestvice nalazi se prirodoslovno-matematička gimnazija Prve sušačke hrvatske gimnazije u Rijeci, gdje prosjek bodova upisanih u prvi razred 79,08. Treći na popisu srednjoškolskih programa je jedan strukovni. Riječ je o smjeru farmaceutski tehničar u Medicinskoj školi Rijeka, gdje je prosjek bodova upisanih 78,03.

Na popisu top deset škola koje su upisivali najbolji u Primorsko-goranskoj nalazi se još jedan strukovni smjer – fizioterapeutski tehničar u riječkoj Medicinskoj, s prosjekom bodova upisanih 75,57.

U nastavku se nalazi popis deset srednjoškolskih programa koje su upisivali najbolji učenici Primorsko-goranske županije. Prvo je navedeno ime škole i naziv upisanog programa. Potom slijedi prosječni broj bodova upisanih u program, zatim najveći broj bodova upisanog u program i broj bodova posljednjeg na ljestvici upisa.

Izvor podataka: MZO

Uz pomoć našeg Kalkulatora bodova saznajte koliko bodova prilikom upisa možete očekivati. Na profilu svake srednje škole možete izračunati bodove koji su vam potrebni za upis baš te škole. Ovim kalkulatorom možete izračunati koliko ćete bodova imati na temelju ocjena iz osnovne škole, a možete i vidjeti koliko je minimalno bodova potrebno za upis škole te prosječan broj bodova upisanih učenika.

A u pronalasku srednje škole koja je baš za vas pomoći će vam i naše Online predstavljanje škola. Škole se predstavljaju kroz nekoliko rubrika: naziv škole, lokacija, kratki opis škole, povijest škole, uvjeti upisa, fotografija i video, kontakti.

učionica
Share via
Copy link
Powered by Social Snap