Pretraga

10 srednjoškolskih programa u Ličko-senjskoj županiji koje su upisali učenici s najviše bodova

A- A+

Nakon što smo objavili popis srednjoškolskih programa s najvećim prosječnim brojem bodova upisanih na državnoj razini, na srednja.hr objavljujemo i takve liste po županijama. Red je došao na škole u Ličko-senjskoj županiji. Prema podacima Ministarstva znanosti i obrazovanja, program koji su upisivali učenici s prosječno najvećim brojem bodova je opća gimnazija u Srednjoj školi Otočac.

Foto: Pixabay

Upisi u srednje škole u ljetnom roku su završeni te donosimo podatke prosječnom, najvećem i najmanjem broju bodova upisanih u svaki srednjoškolski program. Smjer s najvećim prosječnim brojem bodova u Ličko-senjskoj županiji je opća gimnazija u Srednjoj školi Otočac. Prosječni broj bodova iznosio je 74,98.

Na drugome mjestu je također program opće gimnazije u Gimnaziji Gospić, gdje je prosječni broj bodova upisanih 72,17. Na trećem mjestu je opća gimnazija u Srednjoj školi Pavla Rittera Vitezovića u Senju s prosječnim brojem bodova 68,84. Ostatak topa 10 čine strukovni programi, a zanimljivo je za istaknuti da od deset programa na popisu njih čak sedam nije popunilo kvotu.

U nastavku možete vidjeti svih deset srednjoškolskih programa Ličko-senjske županije s najvećim prosječnim brojem bodova upisanih. Nakon naziva škole i programa slijedi podatak o prosječnom, najvećem te najmanjem broju upisanoga u svaki od tih programa.

ličko senjska županija

Izvor podataka: MZO

Kako izračunati bodove i doznati sve o školi koju želite upisati?

Uz pomoć našeg Kalkulatora bodova saznajte koliko bodova prilikom upisa možete očekivati. Na profilu svake srednje škole možete izračunati bodove koji su vam potrebni za upis baš te škole. Ovim kalkulatorom možete izračunati koliko ćete bodova imati na temelju ocjena iz osnovne škole, a možete i vidjeti koliko je minimalno bodova potrebno za upis škole te prosječan broj bodova upisanih učenika. Kako se koristi, pogledajte u videu:

@srednja_hr Provjerite hoćete li upisati željenu srednju školu! #srednjaskola #skola #kalkulator #srednjahr #upisusrednju #fyp #foryoupage @komar989 ♬ BGM perfect for item description – Mi-on(みおん)

A u pronalasku srednje škole koja je baš za vas pomoći će vam i naše Online predstavljanje škola. Škole se predstavljaju kroz nekoliko rubrika: naziv škole, lokacija, kratki opis škole, povijest škole, uvjeti upisa, fotografija i video, kontakti.

Kako se često u redakciji prisjetimo nekih zgoda i nezgoda iz srednje škole, naša iskustva odlučili smo ispričati u podcastu. Kako je izgledao odabir i upis u srednju, kako smo proveli prvi dan, tko je ‘fulao’ razred, kakva nam je ekipa tada bila te sve ono što se veže uz najljepše đačko doba, samo su neke teme o kojima smo pričali, snimku pogledajte ispod: