Pretraga

10 srednjoškolskih programa u Vukovarsko-srijemskoj županiji koje su upisali učenici s najviše bodova

A- A+

Nakon što smo objavili popis srednjoškolskih programa s najvećim prosječnim brojem bodova upisanih na državnoj razini, na srednja.hr objavljujemo i takve liste po županijama. Red je došao na škole u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Prema podacima Ministarstva znanosti i obrazovanja, program koji su upisivali učenici s prosječno najvećim brojem bodova je prirodoslovno-matematički smjer u Gimnaziji Antuna Matije Reljkovića u Vinkovcima.

foto: Pexels

Upisi u srednje škole u ljetnom roku su završeni te donosimo podatke prosječnom, najvećem i najmanjem broju bodova upisanih u svaki srednjoškolski program. Najveći prosječni broj bodova je u prirodoslovno-matematičkoj gimnaziji s nastavom na srpskom jeziku u Gimnaziji Vukovar, 79,79, ali smjer je upisao samo jedan učenik pa program nije ušao u ovu statistiku.

Smjer s najvećim prosječnim brojem bodova u Vukovarsko-srijemskoj županiji je prirodoslovno-matematička gimnazija u Gimnaziji Antuna Matije Reljkovića u Vinkovcima. Prosječni broj bodova upisanih iznosio je 76,64. U top deset našla su se i dva strukovna smjera. Na drugome mjestu je smjer arhitektonski tehničar u Tehničkoj školi Ruđera Boškovića u Vinkovcima. Prosječni broj bodova upisanih iznosio je 76,03.

U nastavku možete vidjeti svih deset srednjoškolskih programa Vukovarsko-srijemske županije s najvećim prosječnim brojem bodova upisanih. Nakon naziva škole i programa slijedi podatak o prosječnom, najvećem te najmanjem broju upisanoga u svaki od tih programa.

vukovarsko srijemska županija1

Izvor podataka: MZO

Kako izračunati bodove i doznati sve o školi koju želite upisati?

Uz pomoć našeg Kalkulatora bodova saznajte koliko bodova prilikom upisa možete očekivati. Na profilu svake srednje škole možete izračunati bodove koji su vam potrebni za upis baš te škole. Ovim kalkulatorom možete izračunati koliko ćete bodova imati na temelju ocjena iz osnovne škole, a možete i vidjeti koliko je minimalno bodova potrebno za upis škole te prosječan broj bodova upisanih učenika. Kako se koristi, pogledajte u videu:

@srednja_hr Provjerite hoćete li upisati željenu srednju školu! #srednjaskola #skola #kalkulator #srednjahr #upisusrednju #fyp #foryoupage @komar989 ♬ BGM perfect for item description – Mi-on(みおん)

A u pronalasku srednje škole koja je baš za vas pomoći će vam i naše Online predstavljanje škola. Škole se predstavljaju kroz nekoliko rubrika: naziv škole, lokacija, kratki opis škole, povijest škole, uvjeti upisa, fotografija i video, kontakti.

Kako se često u redakciji prisjetimo nekih zgoda i nezgoda iz srednje škole, naša iskustva odlučili smo ispričati u podcastu. Kako je izgledao odabir i upis u srednju, kako smo proveli prvi dan, tko je ‘fulao’ razred, kakva nam je ekipa tada bila te sve ono što se veže uz najljepše đačko doba, samo su neke teme o kojima smo pričali, snimku pogledajte ispod: