Pretraga

10 srednjoškolskih programa u Sisačko-moslavačkoj županiji koje su upisali učenici s najviše bodova

A- A+

Nakon što smo objavili popis srednjoškolskih programa s najvećim prosječnim brojem bodova upisanih na državnoj razini, na srednja.hr objavljujemo i takve liste po županijama. Red je došao na škole u Sisačko-moslavačkoj županiji. Prema podacima Ministarstva znanosti i obrazovanja, program koji su upisivali učenici s prosječno najvećim brojem bodova je prirodoslovno-matematički smjer u Srednjoj školi Tina Ujevića u Kutini.

razred učenici učionica

Foto: Pixabay

Upisi u srednje škole u ljetnom roku su završeni te donosimo podatke prosječnom, najvećem i najmanjem broju bodova upisanih u svaki srednjoškolski program. Smjer s najvećim prosječnim brojem bodova u Sisačko-moslavačkoj županiji je prirodoslovno-matematička gimnazija u Srednjoj školi Tina Ujevića u Kutini. Prosječni broj bodova iznosio je 79,63.

Na drugome mjestu također je prirodoslovno matematički program, u Gimnaziji Sisak gdje je prosječni broj bodova upisanih iznosio 76,38. U top deset našla su se i tri strukovna smjera. Prosječni broj bodova za program farmaceutski tehničar u Tehničkoj školi Kutina iznosio je 75,76. Prosječni broj bodova za prohram tehničar za razvoj video igara u Srednjoj školi Novska iznosio je 74,85. U top deset našao se i program farmaceutski tehničar u Srednjoj školi Viktorovac u Sisku, s prosječnim brojem bodova 74,12.

U nastavku možete vidjeti svih deset srednjoškolskih programa Sisačko-moslavačke županije s najvećim prosječnim brojem bodova upisanih. Nakon naziva škole i programa slijedi podatak o prosječnom, najvećem te najmanjem broju upisanoga u svaki od tih programa.

sisačko moslavačka županija

Izvor: MZO

Kako izračunati bodove i doznati sve o školi koju želite upisati?

Uz pomoć našeg Kalkulatora bodova saznajte koliko bodova prilikom upisa možete očekivati. Na profilu svake srednje škole možete izračunati bodove koji su vam potrebni za upis baš te škole. Ovim kalkulatorom možete izračunati koliko ćete bodova imati na temelju ocjena iz osnovne škole, a možete i vidjeti koliko je minimalno bodova potrebno za upis škole te prosječan broj bodova upisanih učenika. Kako se koristi, pogledajte u videu:

@srednja_hr Provjerite hoćete li upisati željenu srednju školu! #srednjaskola #skola #kalkulator #srednjahr #upisusrednju #fyp #foryoupage @komar989 ♬ BGM perfect for item description – Mi-on(みおん)

A u pronalasku srednje škole koja je baš za vas pomoći će vam i naše Online predstavljanje škola. Škole se predstavljaju kroz nekoliko rubrika: naziv škole, lokacija, kratki opis škole, povijest škole, uvjeti upisa, fotografija i video, kontakti.

Kako se često u redakciji prisjetimo nekih zgoda i nezgoda iz srednje škole, naša iskustva odlučili smo ispričati u podcastu. Kako je izgledao odabir i upis u srednju, kako smo proveli prvi dan, tko je ‘fulao’ razred, kakva nam je ekipa tada bila te sve ono što se veže uz najljepše đačko doba, samo su neke teme o kojima smo pričali, snimku pogledajte ispod: