Pretraga

10 srednjoškolskih programa u Zadarskoj županiji koje su upisali najbolji učenici

A- A+

Ljetni upisni rok u srednje škole je završen, a prema podacima Središnjeg prijavnog ureda u srednjim školama Zadarske županije prazna su ostala 174 mjesta. Dok čekamo taj rok, provjerili smo koje su škole na ljetnom upisivali učenici s najvišim prosječnim brojem bodova u Zadarskoj županiji.

foto: Facebook/Gimnazija Franje Petrića

Prirodoslovno-matematička gimnazija u Gimnaziji Franje Petrića u Zadru škola je koju su u Zadarskoj županiji upisivali osmaši s najvišim prosječnim brojem bodova, 79,89. Prvi na rang-listi upisa imao je 81 bod, a posljednji visokih 77,83.

Izvrsni učenici Zadarske županije pohrlili su i u prirodoslovno-matematičku gimnaziju Gimnazije Jurja Barakovića u Zadru. Ondje upisani imaju u prosjeku 79,89 bodova. I treći na ljestvici smjerova koje su upisivali najbolji đaci je smjer Gimnazije Jurja Barakovića, a riječ je o općoj gimnaziji, gdje je prosjek bodova upisanih 79,21. U oba poviše spomenuta smjera prvi na listi imao je čak 83 boda.

Uvijek je zanimljivo za istaknuti strukovne škole koje su dospjele na ovu listu, U slučaju Zadarske županije tri su takva smjera – farmaceutski tehničar u Medicinskoj školi Ante Kuzmanića, arhitektonski tehničar u Tehničkoj školi Zadar te tehničar za računalstvo u SŠ Vice Vlatkovića Zadar.

Koji još programi čine ljestvicu škola koje su upisivali najbolji osmaši Zadarske županije, pogledajte u tablici koja slijedi.

Izvor podataka: MZO

Više ovakvih tekstova čitajte na sljedećim poveznicama:

10 srednjoškolskih programa u Zagrebačkoj županiji koje su upisali najbolji osmaši

10 srednjoškolskih programa u Zagrebu koje su upisivali najbolji učenici

10 srednjoškolskih programa u Splitsko-dalmatinskoj koje su upisali najbolji učenici

10 srednjoškolskih programa u Primorsko-goranskoj koje su upisali najbolji učenici

10 srednjoškolskih programa u Osječko-baranjskoj koje su upisali najbolji učenici

10 srednjoškolskih programa u Istarskoj županiji koje su upisali najbolji učenici