Pretraga

10 srednjoškolskih programa u Istarskoj županiji koje su upisali najbolji učenici

A- A+

Gotov je ljetni rok upisa u srednje škole i već sada je poznato s koliko su bodova osmaši imali na upisima u pojedine srednje škole. Donosimo listu deset srednjoškolskih programa u Istarskoj županiji koje su upisali učenici s najviše bodova.

Gimnazija Pula | NuNu production Pula, Danijel Bartolić

Prama podacima Ministarstva znanosti i obrazovanja, najviši prosječan broj bodova na ovogodišnjim upisima u srednje u Istarskoj županiji imali su učenici upisani u prirodoslovno-matematičku gimnaziju Gimnazije Pula, čak 80,17. Zadnji koji je ‘upao’ u ovaj srednjoškolski program imao je vrlo visokih 79,26 bodova, a prvi na listi 81 bod.

I na drugom se mjestu u ovoj županiji nalazi smjer Gimnazije Pula i to opća gimnazija, gdje su upisani imali prosječno 78,42 boda. Treća škola u koju su pohrlili istarski izvrsnici je SŠ Mate Balote u Poreču, odnosno tamošnji smjer opće gimnazije. Prosječan broj bodova ondje upisanih je 78,23.

Kada je riječ o Istarskoj županiji, među deset škola koje su upisali najbolji našle su se i neke strukovne, iako je u toj županiji svakako više od deset gimnazijskih programa. To su arhitektonski tehničar u Tehničkoj školi Pula te fizioterapeutski tehničar u pulskoj Medicinskoj školi.

U tablici u nastavku možete vidjeti koji su se sve programi našli u deset onih koje su u Istarskoj županiji upisivali osmaši s najviše bodova. Napomenimo kako se nakon naziva škole u tablici najprije nalazi broj bodova posljednjeg na rang-listi upisa, zatim broj bodova prvog na listi, dok je u posljednjem stupci naveden prosječan broj bodova upisanih učenika.

Izvor: MZO

Više ovakvih tekstova čitajte na sljedećim poveznicama:

10 srednjoškolskih programa u Zagrebačkoj županiji koje su upisali najbolji osmaši

10 srednjoškolskih programa u Zagrebu koje su upisivali najbolji učenici

10 srednjoškolskih programa u Splitsko-dalmatinskoj koje su upisali najbolji učenici

10 srednjoškolskih programa u Primorsko-goranskoj koje su upisali najbolji učenici

10 srednjoškolskih programa u Osječko-baranjskoj koje su upisali najbolji učenici