Pretraga

Bivša učenica u školi ubila troje učenika i nastavnika, a 13-godišnjak nožem izbo šest osoba

A- A+

Tragedija u SAD-u i Brazilu. Bivša učenica upala je u školu u SAD-u s nekoliko vatrenih oružja te upucala i ubila troje 9-godišnjih učenika i troje nastavnika. To se sve odigralo u dvadesetak minuta nakon čega je policija napadačicu na mjestu ubila. U Brazilu je 13-godišnji učenik nožem je izbo dvoje školskih kolega i četvero nastavnika od kojih je jedna nastavnica preminula.

policija

Foto: Unsplash

U privatnoj kršćanskoj osnovnoj školi u Nashvilleu u SAD-u bivša učenica, 28-godišnja Audrey Elizabeth Hall upala je u školu s više vatrenih oružja te u svom pohodu ubila troje 9-godišnjih učenika kao i troje nastavnika, javlja CNN. Policija je objavila i snimku na kojoj se vidi kako je napadačica propucala staklena vrata škole te tako ušla u zgradu.

Također, vidi se kako s jurišnom puškom i obučena u prsluk nalik pancirki hoda praznim hodnicima te otvara vrata prostorija te ulazi i izlazi iz njih. Ono što piše CNN, škola je potvrdila kako je jedna od ubijenih odraslih osoba bio ravnateljica škole. Policija je objavila kako se napadačica identificirala kao transrodna osoba, no policija još nije službeno identificirala osobu kao ženu ili muškarca.

U automobilu s kojim je napadačica došla do škole pronađene su mape s nacrtima škole, odnosno kako piše CNN, ‘plan napada’ kao i pisani zapisi napadačice koje policija trenutno analizira. Motiv napada za sada nije poznat.

Istog je dana u Brazilu 13- godišnji učenik maskiran upao u školu te izbo šestero osoba, četiri nastavnika i dvoje učenika. Kako prenosi Reuters, 71-godišnja nastavnica preminula je od zadobivenih ozljeda. Ostale osobe imaju lakše ozlijede i nisu u životnoj opasnosti, a napadača je u konačnici zaustavila nastavnica Tjelesnog.

Izdvojeni članak
crna mačeta

Policija objavila fotke, ovo je mačeta kojom je 18-godišnjak prijetio učeniku Klasične: Ima 47 centimetara

Jedan učenik škole ispričao je kako je 13-godišnji napadač prošlog tjedna imao sukob s drugim učenikom, a koji je 71-godišnja nastavnica koja je preminula pokušala spriječiti. Učenika je policija uhitila nakon napada te će se pravi razlog ovog masakra saznati nakon ispitivanja, a otkrili su i kako je pokušao nabaviti vatreno oružje preko interneta.