Pretraga

Bliže se ispitni rokovi, no Nacionalna i sveučilišna knjižnica opet ne radi

A- A+

Hrvatska predsjeda Vijećem EU, a zbog većih sigurnosnih mjera Nacionalna i sveučilišna knjižnica već je zatvarala svoja vrata. Prije dva tjedna nisu radili u četvrtak i petak, a sada će to ponoviti. Svoja vrata za korisnike Knjižnica će, zbog predsjedanja, zatvoriti i ovog tjedna.

Zgrada NSK za vrijeme predsjedanja EU-om | foto: Denis Gaščić/srednja.hr

Izdvojeni članak

Počelo je predsjedanje EU-om: NSK već zatvara svoja vrata za korisnike

Već drugi put ove godine Nacionalna i sveučilišna knjižnica zatvara svoja vrata za korisnike.

– U četvrtak 23. siječnja i u petak 24. siječnja 2020. godine Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu bit će zatvorena za korisnike, kratko glasi obavijest na njihovim web stranicama.

Dodaju kako će u subotu, 25. siječnja 2020., Knjižnica biti otvorena prema redovitome radnom vremenu.

Vrijeme je kolokvija

Iako u ovoj obavijesti nisu naveli razloge zatvaranja, gotovo je sigurno da je ono povezano s hrvatskim predsjedanjem Vijeća Europske unije.

Izdvojeni članak

Skidaju se i remeni: Stroge sigurnosne kontrole na ulazu u NSK

Središte Vijeća, podsjećamo, nalazi se u Kongresnom centru Knjižnice.

Činjenica da Knjižnica ne radi posebno se neće svidjeti studentima koji se ondje pripremaju za skorašnje ispitne rokove ili za kolokvije koji su nekima već počeli.

Neki su već prošli put imali vrlo negativne komentare na prekid rada NSK-a.

Veće sigurnosne mjere

Zatvaranje knjižnice možda nas više čudi ako znamo da je od početka predsjedanja, prilikom ulaska u NSK, od početka predsjedanja potrebno je proći stroge sigurnosne mjere, koje ponekad uključuju i skidanje remena.

Podsjetimo samo i kako je Knjižnica isprva najavila kako zbog predsjedanja neće biti većih promjena za korisnike, no potom su objavili nekoliko detalja ključnih za svoj rad do kraja rujna.