Pretraga

Damir Sabol iz Photomatha je Digital Shaper godine

A- A+

Ugledni žiri je odlučio da je tvorac najpoznatije aplikacije za izračun matematičkih zadataka Photomath koja ima čak 100 milijuna korisnika zaslužio titulu Digital Shapera za 2018. godinu.

Zoran Šprajc, Damir Sabol i predstavnik žirija Nikola Vrdoljak, agencija 404

Zagreb, 29. studenog 2018. – Damir Sabol je Digital Shaper 2018. godine. Tako je, naime, odlučio ugledni žiri sastavljen od predsjednika uprava najvećih hrvatskih kompanija i drugih relevantnih stručnjaka.

Damir Sabol je osnivač i izvršni direktor tvrtke Photomath i tvorac istoimene najpopularnije svjetske aplikacije za izračun matematičkih zadataka. Njegova je tvrtka ove godine privukla  investiciju vrijednu šest milijuna dolara, a aplikacija prešla i okruglu brojku od 100 milijuna korisnika. Iza najnovije vrijedne financijske injekcije u zagrebački Photomath stoje američki venture capital fondovi Goodwater Capital i Learn Capital.

Još kad sam se na fakultetu prvi put susreo s internetom znao sam da će nove digitalne tehnologije promijeniti svijet i bilo mi je jasno da je to ono čime se želim u životu baviti. Danas imam priliku s fenomenalnim mladim timom graditi aplikaciju Photomath koja koristi najnovije tehnologije kako bi edukaciju olakšala i činila je dostupnijom za desetine milijuna ljudi širom svijeta.  Svojim primjerom pokazujemo kako jedan mali tim može korištenjem najnovijih digitalnih tehnologija kreirati globalno relavantan proizvod te mi je izuzetno drago da je to prepoznato i kroz ovu nagradu“, komentirao je Sabol novo priznanje svom radu.

Digital Shaper godine je osoba ili kompanija koja je svojim radom najviše doprinijela digitalnom napretku Hrvatske. Prošle godine je to bio Infobip iz Vodnjana, a o ovogodišnjem dobitniku odlučio je žiri u istom sastavu: Davor Tomašković, predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma i predsjednik žirija, Henning Tewes, predsjednik Uprave RTL -a, predsjednik Uprave Valamar Riviere Željko Kukurin, ravnateljica Ekonomskog instituta u Zagrebu Maruška Vizek, Mladen Fruk, partner u McKinsey & Company i Nikola Vrdoljak, partner u agenciji 404.

RTL Hrvatska, organizator konferencije Digital Shapers, koja se danas održava u zagrebačkom kinu Kaptol Boutique Cinema, shvaća važnost ozbiljne transformacije medija, gospodarstva, ali i cijelog društva.

Upravo zato smo i ove godine na jednom mjestu okupili domaće i strane stručnjake koji govore o aktualnim temama i zbivanjima u digitalnim procesima, pokazuju najbolje primjere iz prakse i predstavljaju konkretna rješenja za kompanije. Želimo isticati dobre hrvatske primjere poput Photomatha koji su pokazali da se i u maloj Hrvatskoj na digitalnoj platformi može izgraditi posao svjetskih razmjera. To je naša budućnost“, zaključio je Henning Tewes, predsjednik Uprave RTL-a Hrvatska.