Pretraga

Učenje matematike ide korak dalje: Photomath dobiva investiciju od 23 milijuna dolara

A- A+

Gotovo da danas ne postoji mlađa osoba koja nije čula za Photomath. Najčešće korištena aplikacija za učenje matematike u svijetu, nastala kao ideja Damira Sabola, do sada je preuzeta više od 220 milijuna puta. Vrijednost Photomatha prepoznali su i u Silicijskoj dolini. Tamošnji investicijski fond Menlo Ventures Photomathu je odlučio dati 23 milijuna dolara, što će hrvatska tvrtka iskoristiti za povećanje broja zaposlenika, ulaganje u razvoj umjetne inteligencije i strojnog učenja.

Damir Sabol, osnivač Iskona i Photomatha | foto: Photomath

Ako ne znate riješiti neki matematički zadatak, posegnite za Photomathom. Ne morate ga čak ni prepisivati. Zahvaljujući mobitelu i Photomathu, možete ga fotografirati, a Photomath će vam pokazati ne samo rješenje, već i postupak. E upravo se to svidjelo i investitorima iz Silicijske doline.

Tvrtka Photomath, tvorac istoimene najpopularnije aplikacije za učenje matematike u svijetu s više od 220 milijuna preuzimanja, objavila je danas kako je osigurala 23 milijuna dolara za financiranje iz serije B, pod vodstvom investitora Menlo Ventures, a uz sudjelovanje GSV Ventures, Learn Capital, Cherubic Ventures i Goodwater Capital.

Photomath koristi računalni vid i strojno učenje kako bi prepoznala i trenutno riješila matematičke zadatke u rasponu od osnovnih aritmetičkih pa sve do složenijih zadataka diferencijalnog i integralnog računa. Uz rješenje, aplikacija nudi i detaljne upute za svaki korak, koje objašnjavaju učenicima kako da riješe zadatak i savladaju matematičke koncepte.

Besplatne instrukcije

Tvrtka je nedavno anketirala preko 2000 roditelja i otkrila da 56% roditelja ne može pomoći svojoj djeci prilikom rješavanja zadaće iz matematike, što je rezultiralo time da roditelji svakog tjedna od početka pandemije preuzimaju Photomath tri puta više od uobičajenog.

– Mnogi roditelji ne mogu svojoj djeci pomoći u matematici, a pandemija i učenje na daljinu stvorili su dodatne izazove. Jasne su razlike između obitelji koje si mogu priuštiti instrukcije i onih koje to ne mogu, a djeca slabije stojećih obitelji sve više zaostaju s gradivom, rekao je Damir Sabol, izvršni direktor i osnivač tvrtke Photomath.

Izdvojeni članak

Aplikacija Photomath od sada može riješiti i matematičke zadatke pisane rukom

Pojasnio je da Photomath transformira način učenja matematike te pomaže u savladavanju zapreka povezanih s instrukcijama i učenjem
na daljinu.

– Uz ovu najnoviju investiciju, Photomath će nastaviti pružati prijeko potreban most između virtualnog učenja i interaktivnog pristupa rješavanju zadataka, kako bi svim učenicima omogućio jednake prilike, najavljuje Sabol.

Kuda s novcima? Pa, zapošljavanje, umjetna inteligencija, marketing…

Photomath nadopunjuje poduku nastavnika i učenje na daljinu, a milijuni profesora koriste ga kao alat za poboljšanje cjelokupnog iskustva učenja. Mnogi profesori i stručnjaci iz područja matematike u Photomathu rade na razvoju metodologije za rješavanje složenih
matematičkih koncepata, čime se osigurava točnost matematičkih rješenja. Photomath Plus, premium verzija aplikacije Photomath, uključuje i značajke poput animiranih instrukcija i ilustracija, koje nadilaze tradicionalne metode podučavanja oživljavanjem svakog koraka u rješavanju matematičkog zadatka.

– Odmah smo bili impresionirani Damirom kao osnivačem još jedne uspješne tvrtke i njegovim opsežnim znanjem u području strojnog učenja i mobilnih tehnologija. Kad se suočio s nemogućnošću da svojim sinovima pomogne u domaćoj zadaći iz matematike, iskoristio je svoje iskustvo i stručnost da stvori Photomath i riješi problem, rekao je JP Sanday, partner u Menlo Ventures.

Izdvojeni članak

Idejni začetnik PhotoMatha: Zbog FER-a mi i jesmo toliko uspješni

– S obzirom na dostupnost aplikacije Photomath na pametnim mobilnim uređajima, tvrtka je u dobrom položaju da zamijeni veliko tržište
online podučavanja te pruži visokokvalitetnu podršku učenju nadohvat ruke učenika diljem svijeta, dodao je.

Iz Photomatha najavljuju kako će novu investiciju uložiti u povećanje broja zaposlenika, ulaganje u razvoj umjetne inteligencije i strojnog učenja te skaliranje razvoja proizvoda i marketinga.

Ako želite saznati više ili preuzeti aplikaciju Photomath (ako već niste), posjetite njihove stranice.