Pretraga

Deset najbizarnijih aukcija na e-Bayu

A- A+

Najpopularniji internetski servis za kupnju, e-Bay nudi milijune artikala koje svatko može kupiti u svega par klikova. Od ponude hrane do automobila, na toj stranici može se pronaći gotovo svaki proizvod koji bi nekome trebao. Međutim, ponekad se na toj stranici provedu prilično bizarne aukcije.

Donosimo vam deset najčudnijih kupoprodaja na e-Bayu koje smo poredali od najfascinantnijih do onih manje neobičnih. Jedan čovjek uspio je prodati svoj cijeli život, a neki su pokušali no nisu uspjeli u prodaji Novog Zelanda i Islanda. Osim toga, napola pojedeni sendvič star deset godina prodan je za gotovo 30 tisuća dolara.

Cijeli život

Još 2008. godine Australac Ian Usher je stavio cijeli svoj život na aukciju. U ponudu je uključio svoju veliku kuću u Australiji i sve u njoj uključujući i automobil, motocikil i jet- ski. Također je ponudio upoznavanje sa svim svojim prijateljima i probni rok svog posla od 3 tjedna uz mogućnost stalnog zaposlenja. Njegovi prijatelji i poslodavac su se složili s njim i pristali potencijalnog kupca Ianovog života uvesti u cijelu priču.

Kad je aukcija provedena, cijeli Ianov život je prodan za 384 tisuće dolara.

Island

U 2008. godini anonimni prodavač je stavio na aukciju cijeli Island. Upravo u tom vremenu Island je dugovao 5,5 bilijuna dolara Rusiji, a dosjetljivac je pomislio kako bi Island mogao iskoristiti ovu aukciju da smanji dug prema Rusiji.
Aukcija je počela s 99 centi i dosegnula 17.28 milijuna dolara u svega par dana. Pitanja potencijalnih kupaca su bila bizarna koliko i ponuda.

Tako je netko upitao hoće li uz kupnju Islanda dobiti i osiguranje od erupcije vulkana ili potresa, dok je drugog kupca zanimalo hoće li mu se možda isplata smrznuti dok dođe do Islanda.

Duh

Dosjetiljivi muškarac, Martin Fawcett je 2010. godine stavio duh svoje šukunbake na aukciju. Naime, Fawcett je tvrdio kako je njegova šukunbaka umrla zbog oboljenja od raka, te on kani prodati njezin duh i donirati novac Centru za istraživanje raka u Velikoj Britaniji.

Naveo je kako će uz duh stići i njegov dom, staklenka. Također je u opisu predmeta stajalo da duh još nema ima, ali da voli da ga se ponekad zove Casper te da ga je potrebno pustiti izvan staklenke dvadesetak minuta dnevno. Međutim kad ga se pusti, također je bitno vratiti ga natrag u njegovu staklenku. Iz razumljivih razloga, eBay je zatvorio aukciju prije nego je itko kupio duha.

Novi Zeland

U svibnju prošle godine jedan muškarac iz Australije je stavio cijeli Novi Zeland na aukciju. Početna cijena je bila jedan peni, a nakon šest tisuća pogleda i 22 ponude, cijena je dosegnula tri tisuće dolara.
Ova psina ipak nije svima bila zabavna kao muškarcu koji je stavio Novi Zeland na aukciju.

Novozelandski ministar vanjskih poslova komentirao je ponudu ustvrdivši da nije smiješno, već poputno bespotrebno i u najmanju ruku glupo. Međutim služba e-Baya je zatvorila aukciju prije nego što je itko uplatio novac za nešto što sigurno ne bi dobio.

Sportski auto prodan za manje od dolara

Nakon intervjua na radiju koji je išao uživo, jedan američki novinar, Tim Shaw kazao je svojoj gošći u razgovoru, inače top- modelu, da bi ostavio isti tren ženu i djecu zbog nje.
Gospođa Shaw, njegova supruga, slušala je uživo taj intervju i odlučila se odmah osvetiti. Pomalo pripita stavila je njegov sportski automobil Lotus Espirit Turbo na aukciju za 77 centa.

Uz opis proizvoda bijesna supruga navela je da se mora riješiti automobila u sljedeća tri sata, tako da suprug kad dođe doma shvati da je prodala njegovog limenog ljubimca.
Automobil je prodan u pet minuta.

Napola pojedeni sendvič

Hrana koja zbog slučajnosti sadrži lica poznatih ikona na internetu je obično brzo prodana. Tako su sendviči koji imaju lica Hello Kitty, Spužva Boba i sličnih likova brzo prodani. Međutim nijedan sendvič nije prodan za čak 28 tisuća dolara, osim onog koji sadržava u sebi lice Djevice Marije.
Deset godina stari sendvič stavljen je 2004. na aukciju od strane jedne Amerikanke.

Ona je zagrizla nekad davno taj sendvič, no kad je primjetila lik Djevice Marije odmah ga je prestala jesti pomišljajući da je svet te da zbog toga mora biti očuvan.
Svejedno ga je prodala za 28 tisuća dolara i to američkom kasinu GoldenPalace koji ga je potom izložio u svojim prostorima, gdje i danas stoji.

Voda

U lipnju 2008. Godine pojavila se jedna vrlo bizarna ponuda. Naime, voda koja je navodno ostala u čaši iz koje je pio Elvis Presley prodana je za 445 dolara. Naime na koncertu u Sjevernoj Karolini 1977. Godine Presley je popio vode iz čaše u kojoj je ostalo još tekućine.

Tu situaciju primjetio je tada 13-godišnji dječak Waden Jones. Uzeo je vodu i čuvao je u svom zamrzivaču i ponudio na e-Bayu. No zanimljivo je da danas već gospodin Jones odbija prodati čašu, već je samo prodao vodu kralja rock’n’rolla.

Grupa muškaraca za vikend

Davne 2006. godine četiri prijatelja odlučilo je ponuditi na aukciji – sebe. Nudili su se za druženje za jedan zabavan vikend u veljači te godine. U opisu proizvoda su obećali ‘nešto pive, nešto grickalica, dobrog razgovora i mnogo smijeha.’

Osim toga kazali su da je jedna poznata zvijezda uključena u cijelu ponudu, bez da otkrivaju o kome se radi. Aukcija je završena i muškarac iz Australije je osvojio ovu ekipu za vikend plativši čak 45 tisuća dolara. Ispostavilo se da je tajna zvijezda Rob Kardashian iz istoimenog američkog reality showa.

Jedan jedini ‘corn flake’

Amerikanac Bill Bennet je u 2009. godini odlučio napraviti eksperiment i ponuditi na e- Bayu jedan komadić poznatih žitarica ‘Corn- flakes’. Isprva mu se nitko nije javljao, ali nakon par dana naišao je na nepoznatog kupca koji je izdvojio čak 1,85 dolara za ovaj komadić hrane.

Golf loptice iz zmijine utrobe

Još 2008. godine na aukciji su prodane 4 golf loptice nakon što su kirurški odstranjene iz unutrašnjosti jedne smije. Piton je vrlo vjerojatno pojeo golf loptice, jer je pretpostavljao da se radi o kokošjim jajima. Nakon što su ga veterinari pronašli i izvadili mu loptice, odlučili su ih staviti na on line aukciju kako bi skupili novac za novu bolnicu za divlje životinje.

Uspjeli su skupiti 1401 dolar zahvaljujući nepoznatom Australcu. Piton je ubrzo nakon operacije ozdravio, te je pušten natrag u divljinu, gdje i pripada.