Pretraga

[FOTO] Službeno otvoreno natjecanje Formula Student: Mlade inženjere posjetio je i Mate Rimac

A- A+

Službeno je počeo Rimac Group Formula Student Alpe Adria, natjecanje studenata iz 18 država koje se održava od 23. do 28. kolovoza na karting stazi ST-Rauš u Novom Marofu. U srijedu je događaj bio otvoren i za posjetitelje, tada su timovi prolazili kroz razne tehničke preglede koji su preduvjet natjecanja u dinamičkim disciplinama, a najatraktivniji dan za gledatelje tek dolazi.

Danas je u tijeku treći dan Rimac Group Formula Student Alpe Adria nakon službenog otvorenja natjecanja na kojemu su, osim organizatora, timove iz 18 država pozdravili i predstavnici Rimac Grupe, AVL-a Hrvatska, izaslanik Varaždinske županije i gradonačelnik Novog Marofa gdje se natjecanje održava. Događaj će trajati sve do nedjelje, 28. kolovoza, već su ove srijede vrata bila otvorena i za posjetitelje.

Tada su timovi prolazili kroz razne tehničke preglede koji su preduvjet natjecanja u dinamičkim disciplinama, a Rimac Grupa je za timove održala i četvrtfinale inženjerskog pub kviza u kojem je 30 timova imalo priliku pokazati svoje znanje. Timovi koji su prošli dalje će se u idućim danima nastaviti dokazivati u raznim zadacima, a najbolji će osvojiti i vrijedne nagrade.

Izdvojeni članak

Više od tisuću studenata stiže u Hrvatsku na Formulu Student: Utrke će moći gledati i posjetitelji

– Vrhunac večeri bio je posjet Mate Rimca koji je stigao u Bugatti Chironu. Mate je s organizatorima prošao po pitovima svih timova i poslušao dojmove natjecatelja, nakon čega je Bugatti Chiron izašao i na samu stazu na kojoj će se idućih dana natjecati studentske formule. U posljednjem krugu se Bugattiju na stazi pridružila i Rimac Nevera koju će posjetitelji imati priliku vidjeti u narednim danima natjecanja, poručili su organizatori.

Najatraktivniji dan za posjetitelje je subota, 27. kolovoza gdje će se moći vidjeti četiri dinamične discipline – ubrzanje, osmica, sprint utrka i utrka izdržljivosti. Svi koji su zainteresirani za ovaj događaj mogu pronaći više informacija o projektu na službenoj Rimac Group Formula Student Alpe Adria web stranici, kao i na Facebooku i Instagramu.