Pretraga

Više od tisuću studenata stiže u Hrvatsku na Formulu Student: Utrke će moći gledati i posjetitelji

A- A+

Sve je spremno za prvi službeni Formula Student događaj u Hrvatskoj. Od 23. do 28. kolovoza održat će se Rimac Group Formula Student Alpe Adria natjecanje na karting stazi u Novom Marofu, a natjecat će se 50 timova studenata iz Europe, Izraela i Tajvana. Studenti će svoje inženjersko znanje pokazati u statičkim i dinamičnim disciplinama, a za posjetitelje će posebno atraktivne biti četiri dinamične discipline – ubrzanje, osmica, sprint utrka i utrka izdržljivosti.

Rimac Group Formula Student Alpe Adria

Više od tisuću studenata ovog tjedna dolazi u Novi Marof na Rimac Group Formula Student Alpe Adria, prvi službeni Formula Student događaj u Hrvatskoj. Ukupno 50 timova studenata iz Europe, Izraela i Tajvana natjecat će se od 23. do 28. kolovoza na karting stazi ST-Rauš u Novom Marofu.

– Pozivamo sve da dođu i vide najbolje europske, ali i svjetske Formula Student timove i bolide. Uz timove, posebno zanimljiva će biti i izlaganja naših pokrovitelja, tehnološki najatraktivnijih tvrtki u Hrvatskoj i inozemstvu. Za sve naše posjetitelje i timove, organizirali smo atraktivan program u kojem će svatko pronaći nešto za sebe, a tu su i brojna iznenađenja naših sponzora, rekao je Tibor Kezelj, predsjednik udruge FSAA i predstavnik organizatora natjecanja.

Za posjetitelje će biti atraktivne četiri discipline – ubrzanje, osmica, sprint utrka i utrka izdržljivosti

Za posjetitelje će posebno atraktivne biti četiri dinamične discipline – ubrzanje, osmica, sprint utrka i utrka izdržljivosti, dok će se timovi natjecati i u statičnim disciplinama koje uključuju inženjerski dizajn, ekonomičnost izrade vozila i poslovni plan.

Zahvaljujući iskustvu na ovakvim natjecanjima studenti svoje karijere nastavljaju u automobilskoj industriji, a projekt već nekoliko godina podržava i domaći jednorog Rimac Group. U Novom Marofu studenti će svoje inženjersko znanje pokazati u statičkim i dinamičnim disciplinama.

‘Riječ o divnim mladim ljudima punima strasti i predanosti’

– Imao sam priliku upoznati organizatore Rimac Group Formula Student Alpe Adria natjecanja i moram istaknuti da je riječ o divnim mladim ljudima punima strasti i predanosti. Tijekom godina su napravili nevjerojatan posao i postali službeno Formula Student natjecanje. Za ovu godinu zbog toga imam ogromna očekivanja i dat ću sve od sebe da na najbolji način predstavim Bugatti Rimac u ocjenjivanju natjecatelja, ističe Marco Arnoletti, menadžer za pogonske sklopove u Aston Martinu koji će ove godine biti glavni sudac za inženjerske timove.

Projekt Formula Student je pokrenut u SAD-u, no zbog svoje se popularnosti proširio i na Veliku Britaniju, Australiju, Japan, a potom i velik broj europskih država. Svi koji su zainteresirani za ovaj događaj mogu pronaći više informacija o projektu na službenoj Rimac Group Formula Student Alpe Adria web stranici, kao i na Facebooku i Instagramu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap