Pretraga

U domaću platformu za kodiranje uloženo 1,7 milijuna kuna, jedan od investitora je i Mate Rimac

A- A+

No-code/low-code platforme, umjesto tradicionalnog pisanja koda, nude izradu softverskih rješenja putem vizualnog korisničkog sučelja. Tako se, primjerice, mogu razvijati aplikacije i do deset puta brže, što je na koncu i značajno jeftinije.

Foto: Unsplash

Prva svjetska talent platforma za no-code/low-code, automatizaciju i SaaS alate, Codemap.io, ostvarila je svoju prvu investiciju u iznosu od 1,7 milijuna kuna. Naime, u globalnu viziju Codemapa, investirali su SQ Capital te poduzetnici Tomislav MatićMate Rimac, koji se ujedno pridružuje i ulozi strateškog savjetnika.

Osim toga, iz Codemapa navode da se za kao savjetnik za pojedine tehničke aspekte platforme te strategiju rasta u SAD-u pridružio i Boris DebićSilicon Valley TechnologistFounding Engineer Epiphanyja, koji iza sebe među ostalom ima i dugogodišnje iskustvo rada na strateškim projektima u Googleu.

Izdvojeni članak
mate rimac

[VIDEO] Mate Rimac prisjetio se dana kad je bio maturant pa zahvalio profesoru iz srednje škole

U kontekstu cjelokupnog no-code/low-code ekosustava, Codemap.io donosi jedinstvenu vrijednost krajnjim korisnicima, nudeći najveću bazu provjerenih stručnjaka te ‘one-stop-shop’ iskustvo s razvojem na no-codeu. Kako navode iz Codemapa, potrebno je samo da klijent navede osnovne zahtjeve i raspoloživi budžet ili satnicu, a njihova platforma te informacije pretvara u sveobuhvatni prijedlog tehnološkog rješenja s preporukama razvojnih partnera.

Codemap ističe i da je na platformi danas registrirano 4.500 korisnika, dok je u protekloj godini ukupna vrijednost softverskih projekata premašila 5,5 milijuna dolara. Dobivena investicija, kako tvrde, bit će u najvećoj mjeri usmjerena na zapošljavanje u nekoliko poslovnih funkcija, razvoj proizvoda, daljni rast baze korisnika te ključna partnerstva i nastavak širenja na američkom tržištu.