Pretraga

Gotovo 5000 sudionika na završnici Sportskih igara mladih

A- A+

Sportske igre mladih stigle su do svog finalnog dijela. Prvih četiri stotine i pedeset finalista u pojedinačnim sportovima iz cijele Hrvatske jutros je doputovalo na Glavni željeznički kolodvor u Splitu. U grad pod Marjanom došao je i legendarni nogometni trener Sven Goran Eriksson koji je ambasador Igara. 

Projekt pod sloganom Živimo život bez droge, jer droga uzima život već 15 godina omogućuje osnovnoškolcima i srednjoškolcima besplatno sudjelovanje na sportskim natjecanjima za vrijeme ljetnih praznika. 

Svečano otvorenje 16. Sportskih igara mladih održalo se 1. lipnja u Zaprešiću, a završna natjecanja potrajat će sve do 30. kolovoza. Naime, zbog ovogodišnje promjene sustava natjecanja svi pobjednici Županijskih natjecanja idu direktno na finale u Splitu. Tako će u Split na završnicu doći gotovo pet tisuća djece i mladih.

Zbog toga je suradnja s HŽ Putničkim prijevozom nešto bez čega se ne bi moglo, istaknuo je predsjednik organizacijskog odbora Sportskih igara mladih Zdravko Marić. Svi sudionici bit će besplatno prevezeni na završna natjecanja u Spltu, gdje će imati svoje mini ljetovanje.

-Sport je fantastičan i odlično je imati priliku baviti se njim, kao što vi djeco imate sad. Steći ćete puno novih prijatelja, a uskoro počinju Olimpijske igre u Londonu i tko zna, možda za osam-deset godina i vi budete sudionici, rekao je Eriksson za Dalmacijanews.

Potporu Igrama pružio je i David Beckham koji je na taj način postao dio velike obitelji Sportskih igara mladih.

Srednja.hr pratit će rasplet natjecanja s ovogodišnjih Igara sa zanimljivim pričama sudionika preko kojih ćemo vas upoznati s najvećom amaterskom sportskom manifestacijom u Europi.