Pretraga

Gradonačelnik će privatnim školama platiti milijun kuna za učenike koji se nisu upisali u srednju

A- A+

Pred zgradom MZOS-a zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je obećao da će učenicima, koji se ove godine nisu uspjeli redovno upisati u srednju školu, platiti godišnju školarinu u privatnim školama.

foto|www.facebook.com

Gradonačelnik Milan Bandić je s roditeljima neupisanih učenika došao na sastanak s ministrom znanosti, obrazovanja i sporta Vedranom Mornarom.

Nakon što su saznali da ministar Mornar nije u zgradi, Bandić je predstavio svoje rješenje prema kojem će Grad Zagreb iz proračuna izdvojiti oko milijun kuna za godišnju školarinu 56 zagrebačkih učenika u privatnim školama, objavio je web portal 24sata.hr.

Izdvojeni članak

Na otocima učenici neće u konobare, iako je to deficitarno zanimanje

Učenici s manje od 30 bodova ipak će srednju školu upisati u Zagrebu

Prema toj najavi, djeca, koja su tijekom osnovne škole za srednju skupila 20 do 29 bodova od mogućih 80, te se nisu uspjela upisati u željeni program tijekom ljetnog i jesenskog roka, svoje će obrazovanje ipak nastaviti u Gradu Zagrebu.

Naime, MZOS im je pronašao slobodna mjesta u strukovnim školama drugih gradova i županija. Škole Grada Zagreba su za ovu godinu popunjene te je prošlogodišnjim osmašima predloženo da se upišu pa tijekom godine vrate u Zagreb, nakon što se oslobodi mjesto.

Izdvojeni članak

Državni prvak: ‘Učenici strukovnih škola boje se da će ih gimnazijalci pojesti na maturi’

Roditelji smatraju da im djeca imaju pravo na obrazovanje u Zagrebu

Roditelji prijedlog Ministarstva nisu prihvatili jer smatraju da im djeca imaju pravo na obrazovanje u području grada te tvrde kako bi bilo dovoljno mjesta da ministar Mornar nije donio odluku prema kojoj se mora smanjiti broj učenika u razredu.

– Ključni problem je nastao kad je ministar Mornar iz nama nejasnih i nerazumljivih razloga donio odluku da se broj učenika u razredu smanji s 28 na 26. Na 450 razrednih odjeljenja u Zagrebu, to je čak 900 mjesta manje. Da to nije učinio, ova djeca bi bila upisana u školu, a imali bismo i 800 mjesta viška, www.24sata.hr prenosi izjavu Ivice Lovrića, pročelnika zagrebačkog gradskog ureda za obrazovanje.