Pretraga

Gradonačelnik komentirao stravičan slučaj nasilja u Zagrebu: Ima posebnu poruku za škole i učenike

A- A+

Proteklog vikenda u Zagrebu, odjeknula je vijest o premlaćivanju maloljetnika ispred škole. Riječ je o dva slučaja, kojih se dotaknuo gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević u recentnoj konferenciji za medije, rekavši da najoštrije osuđuje vršnjačko naselje.

nasilje-modified

Foto: Pixabay

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević, ovoga je utorka održao konferenciju za medije, na kojoj se, među ostalom, dotaknuo i eskalacije vršnjačkog nasilja proteklog vikenda u Zagrebu. Podsjetimo, u Novom Jelkovcu šest učenica presrelo je maloljetnicu ispred škole i pretuklo ju, dok je dva učenika pretuklo maloljetnika kod škole na Trešnjevci. Snimke oba slučaja završile su na društvenim mrežama.

– Mi smo u kontaktu sa školama i najoštrije osuđujemo ovo vršnjačko nasilje i Grad Zagreb radi sve više i više aktivnosti kako bi ga suzbio. Imat ćemo do kraja godine akcijski plan za prevenciju vršnjačkog nasilja, provodimo istraživanja i financiramo razne ustanove, kao što je savjetovalište Luka Ritz, rekao je Tomašević.

Izdvojeni članak

U srijedu je treća godišnjica potresa u Zagrebu: Četiri škole neće biti gotove ni do nadolazeće jeseni

Gradonačelnik je pozvao sve da porade na tome da se vršnjačko  nasilje suzbije na nulu, prije nego što bude kasno. Rekao je, također, da nam u Zagrebu ne treba još jedan slučaj Luke Ritza, koji je tragično preminuo upravo kao posljedica vršnjačkog naselja.

– Mi ćemo dati doprinos, još veći nego do sada. Prepoznajemo uvijek one učenike i one škole koje rade na prevenciji vršnjačkog nasilja, tako što dodjeljujemo nagradu Luka Ritz. Trenutno je raspisan natječaj za nagradu i pozivam sve škole i učenike koji daju svoj doprinos da se jave, napominje Tomašević.

Cijelu konferenciju za medije, na kojoj se govorilo i o obnovi škola u Zagrebu, možete pogledati u nastavku.