Pretraga

Grafičari s najboljom majicom za norijadu!

A- A+

Zavšrio je naš facebook natječaj u suradnji s Print Studiom u kojem smo jednom razredu darovali besplatne majice za norijadu. Fotoalbum najboljih radova možete pogledati ovdje, a pobjedničku majicu s gotovo 2000 lajkova imao je 4.b razred Grafičke škole u Zagrebu.

Pobjedu su odnijeli ispred drugoplasiranih Osječana iz elektrotehničke i prometne škole, ali i razreda gimnazije Velike Gorice koji su jedini uspjeli sakupiti preko 1000 lajkova.

Kratko smo porazgovarali s autoricom dobitne majice Nikolinom Nuić koja nam je objasilla kako je njezina majica uopće došla na natječaj:

“Kao pomalo nesložan razred, nismo se uspijevali dogovoriti oko dizajna, boje, niti natpisa na majici u jednom satu (Sat razredne zajednice). Profesorica iz Politike i Gospodarstva nam je pomogla oko slogana na majici. Tada nam je vaša ponuda za besplatne majice došla kao jako jako lijepa vijest i odlučili smo izdvojiti jednu subotu i napraviti svoje verzije majice te ih postati u grupu razreda na Facebooku kako bi se izabrala najbolja. Između 17 radova, izabrana je moja ideja i s njom smo odlučili ići na natječaj. “

Njihov razred od 27 ljudi dijeli se na tri smjera: grafički urednik – dizajner, medijski tehničar i web dizajner, a Nikolina nam je rekla kako izgleda jedan običan dan u njihovoj školi: “Jedan običan dan u Grafičkoj većinom započinje oko 9.40h jer su svi razredi u školi u jutarnjoj smjeni pa imamo pomalo čudan raspored. Prva dva razreda smo imali teorijske predmete dok danas, kao maturanti, imamo tri dana teorijske nastave i dva dana praktične.”

Faks planira upisati cijeli razred osim dečka koji se bavi profesionalnim boksom i nakon škole će se još više posvetiti svojoj karijeri. Nikolina nam je i objasnila po čemu se Grafička škola u Zagrebu razlikuje od ostalih: “Predmeti nam se dosta razlikuju od ostalih škola. Svaki smjer ima svoj raspored i svoje predmete poput: Izrada web stranica, Grafička tehnologija, Grafički dizajn, Baze podataka, Internetske tehnologije, Multimedijske tehnologije… “

Ako netko zna nekoga tko je zainteresiran za grafiku može sigurno preporučiti Grafičku u Zagrebu jer kako nam govori ekipa iz dobitnog razreda, škola je dosta uznapredovala.

“U školi, osim naša tri smjera može se još upisati i: grafički tehničar(opći), grafički tehničar pripreme, grafički tehničar tiska, grafički tehničar dorade, tehnički urednik, grafičar pripreme, grafičar tiska, grafičar dorade, fotograf i grafoslikar. U zadnje dvije godine škola je dosta uznapredovala. Dobili smo nove smjerove, opremu, studio…”, dodala je za kraj Nikolina.

Hvala razredima koji su sudjelovali, a oni će svoju majicu ipak morati kupiti od Print Studia 🙂