Pretraga

Imaju li nastavnici sve što im treba za online nastavu? Čut ćemo na konferenciji portala srednja.hr

A- A+

Cjelovita digitalna transformacija škola – upravo to je cilj CARNET-ovog projekta e-Škole koji se provodi od 2015. godine. Ulaganje u opremljenost škola digitalnom tehnologijom je važno, no ulaganje u ljude još je važnije. Imaju li djelatnici škola digitalne vještine potrebne za škole u 21. stoljeću? Kako primjenjivati pedagoške metode u online nastavi, a kako digitalne alate? Upravo će to biti teme predavanja koje će održati CARNET-ove stručnjakinje na konferenciji Obrazovanje na prekretnici. Konferencija u organizaciji portala srednja.hr održava se 7. studenog.

srednja.hr konferencija

Foto: srednja.hr, privatna arhiva

CARNET od 2015. godine provodi projekt e-Škole čiji je cilj je razviti digitalnu zrelost škola u Hrvatskoj. Projekt se sada nalazi u svojoj drugoj fazi koja će trajati do 2023. godine, a obuhvaća sve škole u Hrvatskoj koje se financiraju iz javnog proračuna. To je, dakle, ukupno više od 1.300 ustanova.

Digitalno zrele škole su one u kojima nastavnici koriste tehnologiju kako bi unaprijedili nastavu, razvijali digitalne sadržaje i surađivali s učenicima i djelatnicima koristeći online komunikacijske alate. Osim u nastavi, tehnologija se koristi i u upravljanju školom. U takvim školama, učionice su adekvatno opremljene i digitalna tehnologija je dostupna učenicima i djelatnicima, pojašnjeno je na web stranici projekta.

No, iako je okosnica razvoja e-Škola tehnologija, za digitalno zrele škole ključni su ljudi. U stvaranju škola budućnosti, stoga, presudnu ulogu imat će ravnatelji, učitelji, nastavnici i drugi djelatnici spremni za korištenje novih tehnologija i pristupa poučavanju. Kako njima pomoći razviti digitalne vještine? Što smo do sada naučili o primjeni digitalnih tehnologija u e-Školama? Upravo to će biti tema predavanja koje ćete moći poslušati na konferenciji Obrazovanje na prekretnici.

Izdvojeni članak

Donosimo program konferencije srednja.hr+ Obrazovanje na prekretnici

Imaju li e-Škole recept za primjenu digitalne tehnologije?

Obrazovanje na prekretnici naziv je druge konferencije u organizaciji portala srednja.hr. Održat će se 7. studenog u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti. Kroz sedam panela i četiri predavanja govorit ćemo o aktualnim izazovima pred kojima se nalazi obrazovni sustav naše zemlje. Cijeli program dostupan je ovdje.

Predavanje koje će na konferenciji održati Ljerka Čulina, projekta menadžerica za CARNET, i Maja Quien, specijalistica za e-učenje u CARNET-u, pojasnit će nam sve o primjeni digitalne tehnologije u e-Školama. Čut ćemo kako razviti digitalne kompetencije odgojno-obrazovnih djelatnika škola i kako primjenjivati suvremene pedagoške metode u online nastavi. Doznat ćemo i kakvi trebaju biti kvalitetni digitalni sadržaji za nastavu, kao i gdje ih pronaći.

Događaj se održava uživo. Ulaznice za konferenciju prodaju se putem Entria po cijeni od 350 kn (46,45 €). Za učenike i studente cijena ulaznica je 175 kn (23,23 €). Godišnji i mjesečni pretplatnici ulaznice mogu kupiti uz 50 % popusta, a njima smo osigurali i mogućnost da konferenciju prate potpuno besplatno, i to uživo online. Više o tome pročitajte ovdje.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Povodom 11. rođendana portala organiziramo konferenciju srednja.hr+ Obrazovanje na prekretnici čiji program pogledajte ovdje. Ulaznice možete kupiti putem Entrio sustava ovdje, a sve novosti možete pratiti putem rubrike Obrazovanje na prekretnici ili preko Facebook događaja ovdje.