Pretraga

Inspekcija učenicima odgodila polazak na maturalac, autobus nije zadovoljavao propisane uvjete

A- A+

Nakon dvije pandemijske godine, od ove učenici konačno putuju na maturalce kao i prije 2020. No, riječki su učenici na svoj krenuli s dva i pol sata zakašnjenja. Naime, autobus kojim su trebali putovati nije zadovoljavao sve propisane uvjete pa njime nisu mogli na put već su morali čekati novi prijevoz.

Ilustracija: Pixabay

Kako doznaje Novi list, uoči odlaska učenika Građevinske tehničke škole na maturalacu u Rimini, na Jelačićevom trgu u Rijeci pojavila se inspekcija cestovnog prometa, koja je utvrdila da jedan od autobusa nema odgovarajuću sigurnosnu sklopku. Time nije zadovoljio uvjete da prevozi učenike pa su oni dva i pol sata čekali drugi autobus.

Novi list piše kako je riječ o sklopki za smanjenje opasnosti od požara nakon zaustavljanja vozila. Ista mora biti postavljena tako da je rukovanje dostupno vozaču koji sjedi u vozačkom sjedalu. Uz to, mora biti jasno označena i opremljena zaštitnim poklopcem ili prikladnom zaštitom, kako se ne bi slučajno uključila.

Kako je za Novi list rekao ravnatelj škole, prije su tu sklopku morali posjedovati autobusi koji prevoze djecu do 14 godina, sada je dobna granica pomaknuta na 18 godina. Učenici su na put trebali krenuti dvama autobusima, od kojih je jedan zadovoljio uvjet, ali nisu željeli razdvajati grupe pa su obje odgodile put za ta dva i pol sata, prenosi Novi list.