Pretraga

Iznenađujuće je za što sve Coca-Cola može poslužiti

A- A+

Rasprave o štetnosti gaziranog i obojenog pića su u posljednje vrijeme sve češće, u nadi da će se ovisnici o tim napicima osvijestiti te smanjiti konzumaciju. Coca-Cola jedano je od omiljenih pića , kako djece , tako i odraslih, no ni kod tog gaziranog napitka ne manjka sastojaka koji štete našem organizmu. Stoga Coca-Colu možete korisitit za druge korisne stvari, osim uživanja u njenom okusu.

Kao djeca svi smo smo bili ljuti ako nam roditelji zabrane piti Coca-Colu, no kad pročitate što sve radi vašem organizmu, brzo postanete zahvalni na uskraćivanju ispijanja tog crnog gaziranog pića. Iako je preporučljiva što manja konzumacija spomenutog napitka, Coca-Colu možete koristiti za mnoštvo drugih korisnih stvari.

Izdvojeni članak

Četiri bizarna načina na koja možete koristiti Coca Colu

Čišćenje hrđe, posuđa ili toaleta

Dno posuđa, primjerice lonca, nakon određenog vremena pocrni i više se ne može oprati niti pomoću raznih sredstava za čišćenje. Tu uskače Coca-Cola koju samo trebate politi po crnom području i ostaviti neko vrijeme da djeluje. Gazirano piće će ukloniti veći dio, ili ponekad cijelu mrlju.

Ovaj napitak djelotvoran je i prilikom uklanjanja hrđe. Dovoljno je hrđavi predmet uronuti u Coca-Colu i ostaviti preko noć. Ujutro jednostavno izribajte četkicom predmet. Također pomoću ovog napitka možete ukloniti i prljavštinu te masnoće s vaših prozora, a riješit će vas i problematičnog kamenca na toaletnim školjkama.

Izdvojeni članak

Pio osam litara Coca Cole dnevno i istrunuli mu svi zubi

Uklanja mrlje s odjeće i njeguje travnjak

Ne morate očajavati kad ugledate veliku mrlju na svom omiljenom odjevnom predmetu. Samo na tu površinu izlijte Coca-Colu i pustite da ju tkanina potpuno upije. Nakon toga će mrlja promijeniti boju i dovoljno je ubaciti majicu ili neku drugu krpicu u perilicu za rublje.

Za vrijeme hladnih zimskih dana kada temperatura padne ispod ništice, Coca-Cola će poslužiti kao odlično sredstvo za odmrzavanje stakala u vašem automobilu. A u trenutku kad više nije ukusna za piće jer je ishlapila, ulijte ju u spremnik za kompost i napravite efektivno gnojivo za vaš travnjak i vrt.

Izdvojeni članak

Saznajte od čega se sve sastoji Coca-Cola

Ublažavanje boli pri ubodu

U ljetnim danima oko nas vreba veliki broj insekata i kukaca, a komarci i pčele su glavna opasnost jer nam svojim ubodima prouzrokuju bol ili nepodnošljiv svrab. Na mjestu uboda nanesite Coca-Colu te ćete si znatno ublažiti bol. Ako vas zaboli trbuh, popijte malo ovog gazranog napitka kako biste izjednačili pH vrijednost u vašem trbuhu te ublažiti žgaravicu i probavne smetnje.

Zahvaljujući Coca-Coli možete lako uklonite gumu za žvakanje iz kose ili se riješiti štucanja, a odličan je mamac i za kukce. U plastičnu čašu nalijte malo tog napitka te će aroma namamiti sve kukce koji se nalaze u vašem domu.