Pretraga

Iznenađujuće je za što sve Coca-Cola može poslužiti

Rasprave o štetnosti gaziranog i obojenog pića su u posljednje vrijeme sve češće, u nadi da će se ovisnici o tim napicima osvijestiti te smanjiti konzumaciju. Coca-Cola jedano je od omiljenih pića , kako djece , tako i odraslih, no ni kod tog gaziranog napitka ne manjka sastojaka koji štete našem organizmu. Stoga Coca-Colu možete korisitit za druge korisne stvari, osim uživanja u njenom okusu.

Kao djeca svi smo smo bili ljuti ako nam roditelji zabrane piti Coca-Colu, no kad pročitate što sve radi vašem organizmu, brzo postanete zahvalni na uskraćivanju ispijanja tog crnog gaziranog pića. Iako je preporučljiva što manja konzumacija spomenutog napitka, Coca-Colu možete koristiti za mnoštvo drugih korisnih stvari.

Čišćenje hrđe, posuđa ili toaleta

Dno posuđa, primjerice lonca, nakon određenog vremena pocrni i više se ne može oprati niti pomoću raznih sredstava za čišćenje. Tu uskače Coca-Cola koju samo trebate politi po crnom području i ostaviti neko vrijeme da djeluje. Gazirano piće će ukloniti veći dio, ili ponekad cijelu mrlju.

Ovaj napitak djelotvoran je i prilikom uklanjanja hrđe. Dovoljno je hrđavi predmet uronuti u Coca-Colu i ostaviti preko noć. Ujutro jednostavno izribajte četkicom predmet. Također pomoću ovog napitka možete ukloniti i prljavštinu te masnoće s vaših prozora, a riješit će vas i problematičnog kamenca na toaletnim školjkama.

Uklanja mrlje s odjeće i njeguje travnjak

Ne morate očajavati kad ugledate veliku mrlju na svom omiljenom odjevnom predmetu. Samo na tu površinu izlijte Coca-Colu i pustite da ju tkanina potpuno upije. Nakon toga će mrlja promijeniti boju i dovoljno je ubaciti majicu ili neku drugu krpicu u perilicu za rublje.

Za vrijeme hladnih zimskih dana kada temperatura padne ispod ništice, Coca-Cola će poslužiti kao odlično sredstvo za odmrzavanje stakala u vašem automobilu. A u trenutku kad više nije ukusna za piće jer je ishlapila, ulijte ju u spremnik za kompost i napravite efektivno gnojivo za vaš travnjak i vrt.

Ublažavanje boli pri ubodu

U ljetnim danima oko nas vreba veliki broj insekata i kukaca, a komarci i pčele su glavna opasnost jer nam svojim ubodima prouzrokuju bol ili nepodnošljiv svrab. Na mjestu uboda nanesite Coca-Colu te ćete si znatno ublažiti bol. Ako vas zaboli trbuh, popijte malo ovog gazranog napitka kako biste izjednačili pH vrijednost u vašem trbuhu te ublažiti žgaravicu i probavne smetnje.

Zahvaljujući Coca-Coli možete lako uklonite gumu za žvakanje iz kose ili se riješiti štucanja, a odličan je mamac i za kukce. U plastičnu čašu nalijte malo tog napitka te će aroma namamiti sve kukce koji se nalaze u vašem domu.

Iznenađujuće je za što sve Coca-Cola može poslužiti
Share via
Copy link
Powered by Social Snap