Pretraga

Jedna osoba ubijena u srednjoškolskoj pucnjavi

A- A+

Osumnjičeni TJ Lane/wtol.com

Šesnaestogodišnjak je poginuo, a a još četvero ih je teško ozlijeđeno u pucnjavi koja se dogodila u američkoj srednjoj školi Chardon.

Pucnjava se dogodila u školskoj menzi neposredno prije početka nastave u ponedjeljak ujutro. Od četvero ozlijeđenih, troje su u teškom stanju, dok je jedna ozlijeđena djevojka u stabilnom stanju.

Šokirani smo ovom besmislenom tragedijom. Danny je bio pametan mladi dječak koji je imao svijetlu budućnost ispred sebe. Obitelj je rastrgana njegovim gubitkom. Tražimo od vas da poštujete našu privatnost tijekom ovih teški trenutaka“, priopćila je obitelj poginulog Dannya Parmertora.

Tijekom pucnjave jedan učitelj je otjerao sedamnaestogodišnjeg ubojicu T.J. Lanea od školske zgrade, a on se kasnije predao dvojici slučajnih promatrača. Škola je odmah bila zaključana, a nakon sat vremena roditelji su mogli doći odvesti svoju djecu kući.

Amerika nažalost još jednom mora postaviti pitanje, zašto se ovakve stvari događaju? Samo u zadnjih 10 godina u školama u SAD-u je poginulo 147 osoba. Ovaj bizaran podatak još uvijek nije potaknuo nikakve veće reforme na području kontrole naoružanja, te se mnogi pitaju koliko se još ovakvih incidenata mora dogoditi prije nego se poduzmu neki konkretni koraci.