Pretraga

Pucnjave u Rusiji i SAD-u: Učenica ubila kolegicu u školi, na kampusu sveučilišta ubijeno troje osoba

A- A+

Učenica osmog razreda iz Rusije donijela je vatreno oružje u školu iz kojega je pucala i ozlijedila najmanje petero kolega, a jedna učenica je od zadobivenih ozljeda preminula. Učenica koja je donijela oružje u školu nakon pucnjave je počinila samoubojstvo. U Las Vegas u je napadač, za kojega se sumnja da je bivši sveučilišni profesor, upucao i ubio najmanje troje ljudi na kampusu Sveučilišta Nevada. Nakon napada počinitelj je preminuo, ali nejasno je li počinio samoubojstvo ili ga je likvidirala policija.

žuta policijska traka

Foto: Pexels

Pucnjava u školi dogodila se u Brjanskoj oblasti u Rusiji gdje je 14-godišnja učenica osmog razreda u školu donijela vatreno oružje iz kojeg je pucala nekoliko puta. Kao piše Reuters, učenica ozlijedila petero kolega i kolegica, a jedna je učenica od zadobivenih ozljeda preminula. Učenica koja je počinila ovaj napad je na kraju počinila samoubojstvo.

Ranjeni učenici imaju srednje teške ozljede te se nalaze u bolnici. Policija provodi istragu i oko toga kako je učenica unijela oružje u školu koja inače ima zaštitara. Pretpostavlja se da je ovom stravičnom napadu prethodila svađa s drugim učenicima.

Izdvojeni članak
zgrada Osnovne škole Vladislav Ribnikar u Beogradu, Google Street View

Psihologinje prijavile medije zbog senzacionalističkog pisanja o školskoj pucnjavi u Srbiji: Pobijedile su

U Las Vegasu je u ubilačkom pohodu u glavnom kampusu Sveučilišta Nevada ubijeno najmanje troje osoba, a jedna je ozlijeđena u pucnjavi. Kako je objavio CNN, nije jasno jeli napadač na kraju počinio samoubojstvo ili ga je likvidirala policija. CNN također doznaje da je napadač navodno 67-godišnji bivši sveučilišni profesor, ali nije predavao na Sveučilištu Nevada te se ne zna koja je poveznica kao ni razlog napada.

Policija zna ime napadača, ali su odlučili kako će sve detalje objaviti kada završi istraga. Predavanja su na kampusu odgođena do kraja ovog tjedna. Uz pucnjavu na kampusu, prema analizi CNN-a, dosad je ove godine bilo 80 pucnjava u američkim školama. Od toga je 51 pucnjava prijavljena u kampusima sveučilišta i koledža.