Pretraga

Jovanović Crkvi: “Širite dezinformacije, a ne informacije”

A- A+


Izdvojeni članak

Srednjoškolci tvrde ‘Zdravstveni odgoj je super ideja’

Crkva i država ne prestaju se nadmetati oko stavova o zdravstvenom odgoju. Iako je ukomponiran u druge školske predmete i već se provodi u školama, Crkva je odlučila podijeliti letke svim građanima i to kroz dogovor s Todorićevim Agrokorom. Tako građani mogu uz kupnju namirnica za ručak u Konzumu dobiti i kratku edukaciju o stavovima Crkve o zdravstvenom odgoju.

Prije nekoliko dana u crkvama ali i Konzumovim prodavaonicama dijelio se letak u kojima se zdravstveni odgoj nazivam ‘pokušajem iznimno teškog prevrata u odgojno-obrazovnom procesu hrvatskog školstva’. U Crkvi su kazali da se na taj način vrše zadaću brige o svojim vjernicima, te kako će koristiti sva sredstva informiranja i distribucije informacija o zdravstvenom odgoju.

Izdvojeni članak

Profesor se javno obrušio na gimnazijalca s konzervativnim stavom o zdravstvenom odgoju

‘To nije informacija, to je dezinformacija’

U dogovoru s vodstvom Agrokora tako su se letci dijelili i u Konzumovim prodavaonicama, ali i na kioscima Tiska. Isti letci trebali bi se u ovo božićno vrijeme dijeliti u crkvama, tako da se roditelje poziva da izraze svoje neslaganje sa zdravstvenim odgojem.

Podsjećamo, Crkvu muče dijelovi predložene literature koji se bave pitanjem masturbacije, pornografije, homoseksualaca i rodne ideologije.

Danas se oglasio i ministar obrazovanja Željko Jovanović, koji je ustvrdio kako letak ‘vrvi neistinama, dezinformacijama, zlonamjernim podacima koji u potpunosti iskrivljuju istinu o zdravstvenom odgoju.’
Kardinal Bozanić je rekao da to nije nikakva akcija, nego informacija, ali to nije informacija, to je jedna velika dezinformacija, rekao je danas Jovanović.

Vodstvo za kurikulum poručuje da je prava istina na webu MZOS-a

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta također raspolaže statistikama koje govore da da 65 posto građana smatra zdravstveni odgoj jednim od najboljih poteza ove vlade.
Vinko Filipović, ravnatelj Agencije za odgoj i visoko obrazovanje ocijenio je pristupanje Crkvi sadržaju kurikuluma zlonamjernim, te kazao da djeca neće učiti ništa o onoga o čemu govori letak.

Naime radi se o dodatnoj literaturi koja je ponuđena učiteljima, ali kao takva nije namijenjena za primjenu na nastavi, jer nije prilagođena učenicima, niti joj je to namjena.
Filipović je također poručio roditeljima da ukoliko žele saznati pravu istinu, mogu se o sadržaju kurikuluma informirati na stranicama Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.