Pretraga

Kasnite s povratom knjige? Od Nove godine zakasninu ćete plaćati više, mijenja se i cijena članarine u KGZ-u

A- A+

Od Nove godine mijenjaju se cijene usluga u Knjižnicama grada Zagreba. Umjesto 50 kuna, članarina će koštati sedam eura, što je za oko 2,70 kune više nego do sada. Zakasnina po danu neće više biti 50 lipa nego 0,10 eura, što je za 0,25 kuna više nego zadnjih nekoliko godina.

knjižnica

Ilustracija: Unsplash

Knjižnice grada Zagreba (KGZ) nakon niza godina uvode novi cjenik svojih usluga, a on će vrijediti od 1. siječnja 2023., kada u Hrvatskoj službena valuta postaje euro.

– Odluka je donesena radi usklađivanja poslovanja s trenutnim rastom cijena komunalnih i drugih usluga u Gradu Zagrebu, te nakon uvođenja niza novih usluga koje su Knjižnice grada Zagreba ponudile svojim korisnicima kao što su posudba e-knjiga i online upis, stoji u kratkoj obavijesti KGZ-a.

Cijene u eurima su ‘zaokružene’ pa će tako nova cijena upisa ili obnove članarine iznositi sedam eura, dok je do sada bila 50 kuna, dakle uvećana je 2,70 kuna. Nova članska iskaznica koštat će tri eura umjesto dvadeset kuna, a raste i zakasnina po danu i primjerku pa ona više neće biti 0,50 kuna, nego 0,10 eura.

Nove cijene svih usluga Knjižnica grada Zagreba možete provjeriti u tablici.

Cijene usluga u Knjižnicama grada Zagreba od 1. siječnja 2023.|Izvor: KGZ