Pretraga

Kava koju pijete otkriva kakva ste osoba

A- A+

Iako nema znanstveno utemeljenje, zasigurno je zabavno promatrati ljude kroz šalicu kave koju ispijaju. Kako je većina Hrvata poznata po kafanskim navikama, donosimo vam pregled osobnosti obzirom na razne vrste ovog toplog napitka. Pronađite sebe i provjerite opisuje li vas dobro kava koju pijete ili ste pak potpuno drugačija osoba.

Poznato je da su Hrvati nacija koja voli sjediti u kafićima i ispijati višesatne kave. Zbog toga su mnogi turisti u čudu kad na klasičan radni dan dođu u jedan od većih hrvatskih gradova, a usred radnog vremena ne može se pronaći slobodno mjesto u kafiću. Osim što Hrvati vole sjediti dugo u kafićima, imaju ukusa u dobru kavu. Kako postoji mnogo vrsta kave, a svatko ima neku svoju omiljenu, donosimo vam pregled raznih kavi koje opisuju osobu koja ih ispija.

Izdvojeni članak

Ocjenjujemo kavu: projekt Coffee Fever

Turska kava

Minimalist koji ne voli velika društva. Osoba koja se najugodnije osjeća kad ima samo jednu osobu s kojom razgovara, a velika društva joj ne pašu. Ova osoba ne želi previše pokazati osjećaje, a samo će u određenim okolnostima popustiti kočnice i dopustiti drugima da je upoznaju. 

Espresso

Osobe koje piju espresso prirodni su vođe, ali ponekad znaju pretjerati sa svojim promjenama raspoloženja. Iako nastoje održavati visoke standarde u poslu i osobnom životu, cinizam i sarkazam njima su odgovor na mnoge društvene situacije u kojima se nađu.

Izdvojeni članak

Popijte ili platite: ‘Kava za kasnije’ došla u hrvatske kafiće

Kava s mlijekom

Bila s toplim ili hladnim mlijekom, ova kava opisuje osobu koja ne voli suočavati s opasnostima. Analogija ponašanja i kave može se zaključiti, kako tvrde autori knjige ‘The You Code: What Your Habits Say About Youna način da se opasna kava zapravo ublažava s dodavanjem mlijeka.

Osoba koja pije ovu kavu voli održavati dobre odnose s obitelji i prijateljima, a na razini vrijednosti visoko joj se nalaze sigurnost i udobnost svoje ‘osobne zone’.

Cappuccino

U cappuccinu također ima kave, a osoba koja ispija ovaj napitak je otvorena i uvijek spremna družiti se. Poznata je po svojoj optimističnoj strani i njeguje sliku o sebi no ne mari previše za detalje.

Instant kava

Riječ je o izravnoj osobi, koja je prilično mirna i nikad se ne žuri kad ide s točke A na točku B. Svejedno, zbog navedenog ovu osobu znaju smatrati površnom i neambicioznom, no ona jednostavno ima svoj polaganiji životni put.