Pretraga

Koronavirus nije otkazao tjelesni: Satove će voditi naši vrhunski sportaši

A- A+

Od ponedjeljka za učenike razredne nastave, dakle one od 1. do 4. razreda osnovne škole, započinje ‘Škola na Trećem’. Na Trećem programu Hrvatske radiotelevizije od 8 do 19 sati, za svaki razred od dva do tri sata emitirat će se nastava. Mnogi su se pitali hoće li u to biti uvršteni i sati tjelesnog, a odgovor je – da! I taj predmet vodit će neki od najboljih hrvatskih sportaša.

Screenshot: HRT

Kako su danas izvijestili s HRT-a, koji od ponedjeljka na Trećem emitira nastavu za učenike od 1. do 4. razreda, uz sate hrvatskog i stranog jezika, matematike i prirode, predviđeni su veliki i mali odmor. Tijekom njih će se emitirati edukativni dokumentarni filmovi, ali i nastava glazbenog, likovnog i tijelesnog.

Izdvojeni članak

[VIDEO] Ministarstvo objavilo prva online predavanja za učenike, pogledajte kako izgledaju

 

Mnogi su se pitali kako će izgledati virtualna nastava tjelesnog, a ona bi mogla postati još atraktvinija nego je bila do sada. HRT je tako danas otkrio da će sate tog predmeta za učenike razredne nastave održavati naši vrhunski sportaši.

– Imamo nevjerojatnu sreću da su nam se odazvali vrhunski hrvatski sportaši koji će vježbati s učenicima. Radi se o svjetskim, europskim prvacima, osvajačima olimpijskih medalja. Među njima su Borna Ćorić, Ana Konjuh, Stjepan Božić, Valent Sinković, Marijo Možnik…, nabraja Dario Novak s Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, prenosi HRT.

N HRT-u se danas snimaju sekvence i blokovi vježbi iz različitih sportova.

– Drago mi je ako mogu pomoći u ovoj situaciji svima, a pogotovo klincima, rekao je boksač Stjepan Božić za HRT.


Pratite nas i na našem YouTube kanalu, pretplatiti se možete na ovoj poveznici. 

Kako izgleda online nastava:

Snimka medijske konferencije ministrice s porukom za učenike:

Za vrijeme trajanja nastave na daljinu naš sustav za učenje može vam itekako pomoći da naučite i usvojite novo gradivo, a u to možete uključiti i cijeli svoj razred! Kako, pročitajte na poveznici i pogledajte u videu.

Primjer online nastave

Gostovanje glavnog urednika srednja.hr Marka Matijevića na N1 televiziji povodom trenutne situacije u školstvu