Pretraga

Koronavirus nije otkazao tjelesni: Satove će voditi naši vrhunski sportaši

Od ponedjeljka za učenike razredne nastave, dakle one od 1. do 4. razreda osnovne škole, započinje ‘Škola na Trećem’. Na Trećem programu Hrvatske radiotelevizije od 8 do 19 sati, za svaki razred od dva do tri sata emitirat će se nastava. Mnogi su se pitali hoće li u to biti uvršteni i sati tjelesnog, a odgovor je – da! I taj predmet vodit će neki od najboljih hrvatskih sportaša.

Screenshot: HRT

Kako su danas izvijestili s HRT-a, koji od ponedjeljka na Trećem emitira nastavu za učenike od 1. do 4. razreda, uz sate hrvatskog i stranog jezika, matematike i prirode, predviđeni su veliki i mali odmor. Tijekom njih će se emitirati edukativni dokumentarni filmovi, ali i nastava glazbenog, likovnog i tijelesnog.

 

Mnogi su se pitali kako će izgledati virtualna nastava tjelesnog, a ona bi mogla postati još atraktvinija nego je bila do sada. HRT je tako danas otkrio da će sate tog predmeta za učenike razredne nastave održavati naši vrhunski sportaši.

– Imamo nevjerojatnu sreću da su nam se odazvali vrhunski hrvatski sportaši koji će vježbati s učenicima. Radi se o svjetskim, europskim prvacima, osvajačima olimpijskih medalja. Među njima su Borna Ćorić, Ana Konjuh, Stjepan Božić, Valent Sinković, Marijo Možnik…, nabraja Dario Novak s Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, prenosi HRT.

N HRT-u se danas snimaju sekvence i blokovi vježbi iz različitih sportova.

– Drago mi je ako mogu pomoći u ovoj situaciji svima, a pogotovo klincima, rekao je boksač Stjepan Božić za HRT.


Pratite nas i na našem YouTube kanalu, pretplatiti se možete na ovoj poveznici. 

Kako izgleda online nastava:

Snimka medijske konferencije ministrice s porukom za učenike:

Za vrijeme trajanja nastave na daljinu naš sustav za učenje može vam itekako pomoći da naučite i usvojite novo gradivo, a u to možete uključiti i cijeli svoj razred! Kako, pročitajte na poveznici i pogledajte u videu.

Primjer online nastave

Gostovanje glavnog urednika srednja.hr Marka Matijevića na N1 televiziji povodom trenutne situacije u školstvu