Pretraga

[VIDEO] Ministarstvo objavilo prva online predavanja za učenike, pogledajte kako izgledaju

A- A+

Od ponedjeljka se u Hrvatskoj prekida redovita nastava, a učenici će ju slušati na daljinu. Virtualne učionice sutra se otvaraju u Istarskoj županiji, a od srijede u ostatku Hrvatske. No, svi će učenici nastavu od sutra moći pratiti putem televizija – na Trećem programu HRT-a od 8 sati nastava se održava za učenike od 1. do 4. razreda osnovnih škola, a učenici viših razreda osnovne škole (5., 6., 7. i 8. razred) i srednjoškolci će imati mogućnost pratiti online nastavne sadržaje i putem Sportske televizije.

Foto: Tim Gouw; Unsplash

Raspored izvođenja nastave na daljinu već je objavljen.  Učenici razredne nastave (1. do 4. razred OŠ) nastavu će slušati putem trećeg programa HRT-a od 8 do 19 sati (između dva i tri sata po razredu).

Izdvojeni članak
kvizovi.srednja.hr

Kako učiti kad su zatvorene škole i faksevi? Uputstva za učenike, studente i profesore

Za više razrede osnovnih i učenike srednjih škola od sutra se otvaraju virtualne učionice u Istarskoj županiji, dok će učenici u ostatku Hrvatske nastavu moći slušati putem Sportske televizije, o čemu više možete čitati ovdje.

Veliki dio lekcija za učenike već je postavljen na YouTube kanal ‘Škola za život’, a sve ih možete pregledati na poveznici.

U nastavku smo izdvojili primjer jedne lekcije, a riječ je o nastavi Hrvatskog jezika za 6. razred, konkretno o lekciji izricanja budućnosti futurom II. Na samom početku 20-minutne video lekcije nastavnica je pojasnila sadržaj svog predavanja, te uputila učenike što bi trebali činiti tijekom video predavanja. Kako izgleda online nastava na primjeru sata Hrvatskog za 6. razred, pogledajte u nastavku, a za dodatne novosti vezane uz online nastavu pretplatite se na naš YouTube kanal.


Snimka medijske konferencije ministrice s porukom za učenike:

Od ponedjeljka učenici i studenti iz cijele Hrvatske ostaju doma, a nastava će se izvoditi online. U ovoj situaciji naš sustav za učenje može vam itekako pomoći da naučite i usvojite novo gradivo, a u to možete uključiti i cijeli svoj razred! Kako, pročitajte na poveznici i pogledajte u videu.

Primjer online nastave

Gostovanje glavnog urednika srednja.hr Marka Matijevića na N1 televiziji povodom trenutne situacije u školstvu