Pretraga

Loše strane cimerstva

A- A+

Cimerstvo osim što pruža jedinstvena iskustva, a nerijetko i prijateljstva za cijeli život, ima i svoje loše strane. Vjerujemo kako su oni koji tako žive toga prilično svjesni, dok se oni koji se vesele takvom suživotu trebaju trebaju pripremiti na određene negativnosti.

Cimerstvo je praktičan, često zabavan i nezaboravan način studentskog smještaja, no ono ima i svoje loše strane. Bez obzira na to što niste usamljeni, i uvijek imate s kim popričati, ponekad ćete prezirati svog cimera/cimericu. Donosimo loše strane toga da s drugima dijelite životni prostor.

Izdvojeni članak

Najveće zablude o vašem cimeru na prvoj godini faksa

Nema vremena za sebe

Kada s nekim dijelite sobu ili stan, teško ćete imati neko vrijeme samo za sebe. To je naročito teško u situaciji gdje dijelite sobicu u domu. Svima je ponekad potrebna samoća, ali rijetko ćete je imati u situciji gdje dijelite nekoliko kvadratnih metara. Također, koncentriranje na zadaće i učenje može biti vrlo težak zadatak kad se netko drugi nalazi u vašoj blizini. Teže se usredotočiti na posao koji trebate obaviti dok druga osoba sluša glazbu, priča na telefon, ili je jednostavno zanimljiva pa je s njom zabavno pričati. Sve to ometa rješavanje obaveza.

Niste isti, stoga vjerojatno nećete ići spavati u isto vrijeme, zbog čega će jedna strana uvijek teže zaspati. Ukoliko vam je potreban odmor, a vaš cimer gleda televiziju, udara po tipkovnici ili koristi svjetlo, teško da ćete se odmoriti.

Iritantne navike

Velike su šanse da će vaš cimer ili cimerica imati neke navike koje će vas izluđivati, kao što je to primjerice ‘posuđivanje’ vaše hrane, natrpavanje smeća u koš bez da ga ikad isprazni, ili će vas ponekad nervirati sama njegova ili njezina pojava. Svi imamo takve dane, no mnogi imaju luksuz samoće, što vi možda nećete imati ako nemate svoju vlastitu sobu.

Izdvojeni članak

Kako postati omiljeni cimer

Dijeljenje kupaonice

Moguće je i da osoba s kojim dijelite sobu ili stan ima napornu naviku stalno vam dosađivati razgovorom ili postavljanjem beskonačno mnogo pitanja, i to u trenucima kada vam neće biti ni do života, a kamoli do razgovora. Ipak, morat ćete otrpjeti takvo što radi očuvanja dobrih odnosa s osobom s kojom morate izdržati godinu dana.

Dijeljenje kupaonice se podrazumijeva, stoga ćete morati smisliti nekakav raspored. Morat ćete unaprijed razmišljati kad se morate spremiti, ili čekati da vaš cimer izađe iz kupaonice kako biste vi obavili što imate.

Izdvojeni članak

Ovakve cimere nitko ne voli

Osobni prostor je kompromitiran

Kao i svi na svijetu, i vaši će cimeri imate neke navike koje će za vas biti nepodnošljive, no morat ćete ih jednostavno istrpiti radi ‘mira u kući’. Ako imate posla s nekim bezobzirnim, on ili ona pozvat će svoje prijatelje ili partnera kod sebe bez da vam to prethodno najavi, što bi vas moglo propisno izbaciti iz takta.

Općenito, cimerstvo znači i redefiniranje pojma osobni prostor, pa ćete se s tim stvarima jednostavno morati naučiti nositi. Najgore od svega jest to što onda kad i dobijete malo vremena samo za sebe, nikada nećete znati kada će se cimer vratiti natrag.