Pretraga

Majka osuđena jer je sinu slala prijeteće poruke: ‘Ja sam te rodila, ja ću te i zadaviti’

A- A+

Pedesetogodišnja majka iz Karlovca proglašena je krivom i osuđena jer je u putem poruka na mobitelu vrijeđala svojeg sina (18) zbog loših ocjena u školi. Sud je utvrdio kako je lani u rujnu počinila psihičko nasilje u obitelji jer je slala poruke putem aplikacije WhatsApp sinu vrijeđajući ga pogrdnim riječima. Na sudu je priznala da doista i jest slala te poruke, kojih se srami.

whatsapp aplikacija na mobitelu

Foto: Unsplash

Jedna je 50-godišnja majka iz Karlovca proglašena krivom i osuđena jer je u SMS porukama vrijeđala svog 18-godišnjeg sina zbog loših ocjena u školi. Sudac je presudio da je lani u rujnu počinila psihičko nasilje u obitelji jer je slala poruke preko aplikacije WhatsApp sinu, vrijeđajući ga pogrdnim riječima, piše Danica.hr.

Priznala kako je u očaju sinu slala poruke te da ih se srami

– Srami se psihopate bolesni, šupčino. Gadiš mi se, ubi se đubre jedno, baci se pod vlak da ispadne da si žrtva. Ja sam te rodila, ja ću te i zadaviti, napisala je majka sinu u šokantnoj prepisci.

Na sudu se branila kako je bila revoltirana sinovim slabijim ocjenama i agresivnijem ponašanju, kao i odustanku od sudjelovanja u izvanškolskim aktivnostima. Priznala je kako je u očaju doista slala sinu poruke putem Whatsappa u kojima ga je vrijeđala pogrdnim riječima koje su navedene u optuženju i kojih se srami.

Izdvojeni članak
Nina Dražin

Nina je borbu protiv nasilja započela već u osnovnoj školi, a vršnjake potiče da se vode njenim primjerom

Majka je, inače, visokoobrazovana osoba i nije kažnjavana

Sin je na ročištu rekao kako ga je ‘uznemirio navod u kojem mu majka govori da se baci pod vlak i da se ubije’, ali to nije povrijedilo njegovo dostojanstvo. Izrazio je i želju da se njihovi odnosi normaliziraju, a u međuvremenu se, kaže, odselio u studentski dom i sada živi i studira u Zagrebu.

Majka je, inače, visokoobrazovana osoba i dosad nije prekršajno kažnjavana. Sutkinja ju je kaznila s 300 eura i mora platiti 20 eura troškova postupka, a presuda je nepravomoćna.