Pretraga

10 srednjoškolskih programa u Karlovačkoj županiji koje su upisali učenici s najviše bodova

A- A+

Koristeći podatke Ministarstva znanosti i obrazovanja, provjerili smo koje su srednjoškolske programe upisali učenici s najviše bodova u Karlovačkoj županiji. Listu predvodi opća gimnazija Gimnazije i strukovne škole Bernardina Frankopana u Ogulinu, a slijedi program prirodoslovno-matematičke gimnazije.

foto: Gimnazija Karlovac | privatna arhiva

Završen je ljetni upisni rok u srednje škola, a nakon što smo provjerili koje su srednjoškolske programe upisali učenici s najviše bodova  u Karlovačkoj županiji.

Prema podacima Ministarstva znanosti i obrazovanja, s najvišim prosječnim brojem bodova upisanih može se pohvaliti program opće gimnazije u Gimnaziji i strukovnoj školi Bernardina Frankopana u Ogulinu koji iznosi 79,37. Tamo je prvi na listi imao točno 80 bodova, dok je posljednji ima visokih 77,64 boda. Drugi po prosječnom broju bodova upisanih od 78,63 boda program prirodoslovno-matematičke gimnazije u Gimnaziji Karlovac. Ondje je prvi na listi imao 81 bod, a posljednji 72 boda.

Zanimljivo je za istaknuti da se Gimnazija Karlovac na ovoj listi pojavljuje još četiri puta. Na trećem mjestu je program prirodoslovne gimnazije Gimnazije Karlovac, s prosječnim brojem bodova upisanih od 78,11 bodova. Na toj je listi prva bila osoba s 80,62 boda, a posljednja s 71,64 boda.

 

Izdvojeni članak
prva riječka hrvatska gimnazija

10 srednjoškolskih programa u Primorsko-goranskoj županiji koje su upisali osmaši s najviše bodova

Popisom uglavnom prevladavaju gimnazije, no tu su i neki strukovni programi. Primjerice, može se vidjeti da su među boljim učenicima popularni bili programi elektrotehničara i tehničara za mehatroniku u Tehničkoj školi Karlovac, kao i program arhitektonskog tehničara u Mješovito industrijsko-obrtničkoj školi Karlovac.

Koji su se još srednjoškolski programi u Karlovačkoj županiji svrstali među deset onih koje su upisivali osmaši s naviše bodova, možete vidjeti u tablici ispod. Nakon naziva škole i programa slijedi podatak o prosječnom, najvećem te najmanjem broju upisanoga u svaki od tih programa.

10 programa u Karlovačkoj županiji koje su upisali učenici s najviše bodova|Izvor podataka: MZO

Podatke za ostale do sada objavljene županije čitajte ispod:

20 srednjoškolskih programa u Zagrebu koje su upisali učenici s najviše bodova

10 srednjoškolskih programa u Splitsko-dalmatinskoj županiji koje su upisali osmaši s najviše bodova

10 srednjoškolskih programa u Primorsko-goranskoj županiji koje su upisali osmaši s najviše bodova

10 srednjoškolskih programa u Zagrebačkoj županiji koje su upisali učenici s najviše bodova