Pretraga

Skandal u Makarskoj: Uhićen profesor zbog sumnje da je stupio u seksualni odnos s učenikom

A- A+

Jedan profesor u makarskoj srednjoj školi danas je priveden u policiju zbog sumnje da je stupio u seksualni odnos sa učenikom. Navodno je policija nekoliko dana pripremala akciju, te je profesor jutros uhićen te je u tijeku kriminalistička obrada.

Profesor makarske Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića uhićen je danas zbog kaznenog djela protiv spolne slobode i ćudoređa. Kako doznaje Slobodna Dalmacija, profesor se sumnjiči da je seksualno ucjenjivao jednog učenika za prolaznu ocjenu. S portala index.hr doznajemo kako se događaj zbio prošle školske godine, a profesora je učenik oralno zadovoljavao. Ukoliko je žrtva, odnosno učenik u trenutku događaja bio punoljetan, onda nema obilježja kaznenog djela za koje se tereti profesor. 

Neslužbeno doznajemo kako ipak posrijedi nije ucjena za ocjenu, jer navodno uhićeni profesor ne predaje spomenutom učeniku.

Profesor je priveden u policiju i nad njim je u tijeku kriminalističko istraživanje, a nakon ispitivanja bit će pušten na slobodu jer navodno nema uvjeta za određivanje istražnog zatvora.