Pretraga

Maturant postao državni prvak u bacanju koplja: ‘Trenirao sam dva puta dnevno i učio za maturu’

A- A+

Maturant Zvonimir Tirić natjecao se kao junior na seniorskom prvenstvu Hrvatske iz atletike u bacanju koplja i postao novi državni prvak. Na natjecanju je postigao i svoj osobni rekord bacivši koplje 63.61 metara, a ovo je samo jedna od deset disciplina kojom se ovaj budući student bavi. Ispričao nam je što želi studirati, ali kako se zbog treninga nije uspio pripremiti za maturu kako je htio.

Foto: AK Zagreb

Donedavno je bio učenik Gornjogradske gimnazije u Zagrebu, a odnedavno je ovaj 18-godišnji maturant iz Vrbovca postao i novi seniorski državni prvak u bacanju koplja. Njegovo ime je Zvonimir Tirić i bacanje koplja je samo jedna od deset disciplina kojima se inače bavi.

– Koplje sam bacio 63.61 metara što je ujedno i moj najbolji rezultat. Konkurencija je ove bila godine jaka. Ima puno seniora pa tako i juniora s velikim potencijalima kao i onih koji imaju i bolje osobne rekorde od mene, ali ih nisu uspjeli ostvariti na državnom prvenstvu, priča nam Zvonimir.

Kao junior pobijedio je na seniorskom prvenstvu Hrvatske u atletici u bacanju koplja

Važno je ovdje napomenuti da je on, kao junior, sudjelovao na seniorskom prvenstvu Hrvatske u atletici.

– Najbitnija stvar od svega je što bacanje koplja nije moja primarna disciplina, već jedna od deset kojima se bavim. Primarno se bavim desetobojem što uključuje deset disciplina te je koplje jedna od njih, odnosno od trčanja na 100 metara, skoka u dalj, bacanja kugle, skok u vis, trčanje na 400 metara, na 110 metara s preponama, bacanja diska, skoka s motkom i trčanja 1.500 metara, ponosno nam je objasnio Zvonimir.

Nakon završetka škole trenirao je dva puta dnevno i učio za maturu

Želja mu je studirati fizioterapiju, ali ako ne upadne, kaže kako su mu idući izbori Prometni fakultet i Kriminalistika.

– Bilo je jako naporno spremiti se za maturu jer sam nakon završetka škole trenirao dva puta dnevno i imao sam dosta natjecanja. Nisam se uspio spremiti za maturu kako sam htio, ali na kraju sam zadovoljan kako sam napisao, navodi Zvonimir.

S obzirom na njegove iznimne rezultate, pitali smo ga vidi li se možda u budućnosti i na Olimpijskim igrama.

– Svakako bi volio nastupiti na Olimpijskim igrama, ali ne mogu sa sigurnošću reći da će tako biti jer je jako zahtjevno doći na tako veliko natjecanje i treba još puno treninga i odricanja za takvo natjecanje. Još nisam odlučio želim li se baviti desetobojem ili samo bacanjem koplja, ali svakako bih volio postati profesionalan u jednom ili u drugom, poručio je Zvonimir.