Pretraga

Mladić (25) s 1,12 promila izazvao nesreću i pobjegao, biciklist preminuo

A- A+

U četvrtak desetak minuta nakon ponoći u Čakovcu se dogodila prometna nesreća koju je izazvao 25-godišnji vozač automobila. Zbog neprilagođene brzine i smanjene vidljivosti s 1,12 promila alkohola u krvi zabio se u 43-godišnjaka na biciklu koji je poginuo na mjestu. Mladi vozač je pobjegao s mjesta nesreće, ali ubrzo ga je pronašla i uhitila međimurska policija.

Ilustracija: Unsplash

U četvrtak, desetak minuta nakon ponoći došlo je do prometne nesreće na Sajmišnoj cesti u Čakovcu u kojoj je stradao 43-godišnji biciklist. U njega se automobilom zabio 25-godišnji vozač koji je vozio s 1,12 promila alkohola u krvi te trenutku nesreće nije prilagodio brzinu kretanja podvožnjaku i cestovnom nagibu, te smanjenoj vidljivosti noću. Vozač je pobjegao s mjesta nesreće, ali ga je policija pronašla i uhitila.

Biciklist preminuo

Vozač je upravljao Renault Meganom i na ravnom dijelu ceste se prednjim dijelom automobila zabio u bicikl kojim je iz suprotnog smjera, krećući se po lijevoj prometnoj traci upravljao 43-godišnjak.

U trenutku nesreće biciklist nije koristio biciklističku stazu, koja se nalazi uz južni rub kolnika te za vrijeme vožnje noću nije bio označen reflektirajućim prslukom ili reflektirajućom odjećom, odnosno drugom reflektirajućom oznakom. Biciklist je preminuo na mjestu nesreće.

Izdvojeni članak
policija, policijski automobil

Maloljetnicu udario auto dok je stajala ispred kuće: Vozač (30) pobjegao s mjesta nesreće

Vozač pobjegao s mjesta nesreće

Nakon nesreće 25-godišnjak je napustio mjesto događaja bez da je pružio pomoć biciklistu, iako je to mogao učiniti bez veće opasnosti za sebe ili drugoga. Tridesetak minuta nakon nesreće pronašli su ga međimurski policajci i priveli ga. Utvrđeno je kako je imao 1,12 promila alkohola u krvi te kako nije prilagodio brzinu kretanja sukladno stanju na cesti. Takvim načinom upravljanja vozilom nije se mogao pravovremeno zaustaviti pred svakom zaprekom koju je u konkretnim uvjetima mogao predvidjeti.

Protiv 25-godišnjeg vozača s područja općine Pribislavec zbog počinjenja kaznenih djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanja pomoći podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te će se predati pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.