Pretraga

Mogućnost stručnog osposobljavanja i besplatan tečaj engleskog: IRO traži volontere

A- A+

Institut za razvoj obrazovanja traži suradnike i suradnice koji u razdoblju od godine dana izvršavali volonterski posao. Svi zainteresirani studenti moći će odrađivati volonterski radu u nekom od kadrova Instituta, a zauzvrat nude nekoliko mogućnosti između ostalog i pravo na stručno osposobljavanje.

Izdvojeni članak

IRO: Državne stipendije moraju biti dostupne maturantima

Volonterski rad u nevladinoj, neprofitnoj organizaciji koja se bavi politikama visokog obrazovanja, uključuje četiri različitih djelatnosti pa je na zainteresiranima da se odluče u kojemu sektoru žele raditi. IRO ukupno traži sedam volontera koji će s timom od osmero pojedinaca raditi za dobrobit visokog obrazovanja te. Te provoditi nacionalne i EU projekte, pružati usluge informiranja i savjetovanja o mogućnostima studiranja i stipendiranja u Hrvatskoj i inozemstvu.

Volontiranje zaiteresiranih trajat će ukupno godinu dana, točnije od 12. prosinca ove godine pa sve do 12. prosinca 2017. godine, a traži se jedan volontera za praćenje javnih politika visokog obrazovanja, jedan za obavljanje administrativnih poslova, volonter za obrazovno savjetovanje te četiri volontera za marketing i komunikacije.

Obzirom na opis posla za koji se prijavljujete, volonteri će osam sati tjedno sudjelovati na stvaranju PR-a i marketinga IRO-a, održavati web i Facebook stranica, organizirati događanja: tečajeva, predavanja, konferencija, sajmova, sudjelovati u pisanju i provedbi projekata te pratiti razvoj politika visokog obrazovanja na nacionalnoj i europskoj i razini.     

Izdvojeni članak

20 godina EVS-a: besplatno živite i volontirajte diljem Europe

Iako je posao na volonterskoj bazi, volonteri će na taj način ostvariti prava na nekoliko mogućnosti koje između ostalog uključuju priliku za stručno usavršavanje unutar djelatnosti kojima se odaberete baviti, mogućnost realizacije vlastitih ideja i inicijativa, dostupnost informacija o mogućnostima studiranja i stipendiranja u Hrvatskoj i inozemstvu te besplatan TOEFL pripremni tečaj.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti na mail adresu [email protected] s naznakom za koju se djelatnost prijavljujete. Također, poželjno je da prijavnica bude što zanimljivija.