Pretraga

Nacionalna knjižnica raspisala natječaj u kojemu kreativni pobjednik dobiva 10.000 kuna

A- A+

Nacionalna i sveučilišna knjižnica i ove je godine raspisala natječaj za dodjelu Nagrade Anđelko Novaković, za neobjavljenu zbirku pjesama. Natjecati se mogu mlade osobe, do navršene 35 godine života ili kandidati koji do sada nisu objavili takvu zbirku, a glavna nagrada je objavljivanje zbirke pjesama te novčani iznos u visini od 10.000 kuna.

Izdvojeni članak

Mlada profesorica i pjesnikinja preporučila knjige koje bi svatko trebao pročitati

Ukoliko ste pjesnička duša te se u slobodno vrijeme bavite pisanjem poezije, vrijeme je da svoja djela saberete u jednu zbirku i prijavite ju na natječaj Nacionalne i sveučilišne knjižnice, za Nagradu Anđelko Novaković. Upravo vaša zbirka mogla bi pobijediti i ugledati svjetlo dana, a uz to, možete osvojiti i vrijednu novčanu nagradu. 

– Kandidati za Nagradu obvezni su dostaviti cjelovitu, neobjavljenu zbirku pjesama, napisanu na hrvatskome jeziku i otipkanu na pisaćem stroju ili računalu, kratak životopis i podatke za kontakt. Natječaju mogu pristupiti osobe do 35 godina starosti ili kandidati koji dosad nisu objavili vlastitu zbirku pjesama. Nagrada uključuje objavljivanje zbirke pjesama, plaketu i novčani iznos u visini od 10.000,00 kuna, stoji u natječaju NSK. 

Radove morate dostaviti povjerenstvu Vijeća Nagrada Anđelko Novaković na e-adresu [email protected], i to najkasnije do 15. rujna 2017. godine.
Osobi koja na natječaju bude najuspješnija, nagrada će biti dodijeljena u Zagrebu u Mjesecu hrvatske knjige.

Inače, ova Nagrada nosi ime uglednoga pjesnika, esejista i književnoga kritičara, koji je svojim predanim radom zadužio hrvatsku književnost i kulturu u cjelini, a utemeljena je s namjerom poticanja literarnoga stvaralaštva i nagrađivanja vrijednih književnih ostvarenja mladih.