Pretraga

Najbolji načini za prekid veze

A- A+

Ako ste do sad iza sebe imali samo teške prekide s mnoštvom ružno izgovorenih riječi, pogledajte kako to možete učiniti na najbezbolniji i najlakši način. Savjetujemo vam kako ostaviti partnera, bilo da se radi o prekidu zbog prevare ili zasićenja.

Odlučili ste prekinuti vezu iz nekog razloga, a ne znate kako to učiniti da ne slomite srce svom partneru? Pročitajte nekoliko savjeta za što bezbolniji prekid.


Izdvojeni članak

Svaki peti roditelj uništava veze svoje djece

Bez predomišljanja

Čvrsto odlučite što želite i nemojte mijenjati svoj stav samo zato što se druga strana rasplakala ili počela svađati. Ako ste uvjereni kako je došao kraj, onda to i učinite. Prisilno iznuđeno pomirenje ili odgoda prekida samo će vam dovoljno oslabiti odnose, koji su već poljuljani.

Ne pričajte okolo o odluci

Jedan od najgorih postupaka je pričati drugima kako planirate prekinuti s partnerom pa priča dođe do njega ili nje prije nego što ste to obavili. Kad ste se odlučili na taj korak, bar imajte obzira i priuštite im da prvi saznaju vašu odluku.

Izbor mjesta

Nikako ne biste trebali ostavljati druge osobe na javnim mjestima. Tijekom svakog prekida suprotna se strana, na neki način, osjeća poniženo. Zato se potrudite da to poniženje ne bude javno, a imajte na umu kako se uvijek može dogoditi da u tom trenutku i vama bude neugodno.

Uvijek licem u lice

Smognite hrabrosti i ostavite tu osobu licem u lice. Kao prvo, prekid preko poruke ili poziva može se protumačiti kako vam nikada nije bilo stalo do partnera. Ostavit ćete dojam bezosjećajne i neobzirne osobe. Druga stvar je ta što vam više nije 10 godina pa ako ste mogli biti u vezi, onda možete i prekinuti dostojanstveno.

Onako kako biste vi htjeli biti ostavljeni

Najbolje mjerilo ste sami sebi. Razmislite koji bi vama bio najbezbolniji način prekida pa tako i učinite. Sigurno biste htjeli reći i svoje mišljenje, stoga dopustite da vam partner kaže što on misli o svemu tome.

Ne odugovlačite

Kad ste čvrsto odlučiti tad i napravite. Odugovlačenjem nećete ništa bolje proći. Tako riskirate da se nađete u situaciji kad bi se vašem partneru moglo dogoditi nešto loše pa biste morali objašnjavati kako to nije razlog prekida, nego da o tome već duže vrijeme razmišljate.

Nije do tebe, do mene je

Nemojte se držati one poznate rečenice ‘Nije do tebe, do mene je’. Kome god da to uputite, u istom će trenutku znati kako lažete. Za prekid su uvijek krive obje strane. Jedino ako ste vi prevarili partnera, pa onda objasnite zbog čega je do vas.

Izdvojeni članak

Dvije trećine mladih priznalo da su doživjeli nasilje u vezama

Izazivanje da oni ostave vas

Ovom ćete se odlukom samo dublje ukopati u probleme. Ako isprovocirate partnera ili partnericu da oni vas ostave, to će vam upaliti samo na kratke staze. Vjerojatno će se htjeti pomiriti kad se ohlade od svađe i pođu racionalnije razmišljati.

Iskreno objašnjenje

Nemojte muljati i izmišljati razloge. Ako ste tu osobu jednom voljeli ili ste ju bar poštovali, onda zaslužuje da joj iskreno objasnite zašto mislite da je kraj jedina opcija.

Ne govorite kako ih još volite

I ako je istina, nikad u vrijeme prekidanja ne govorite kako još uvijek volite drugu stranu. Na taj će način ostavljena osoba ostati u nadi kako ima šanse za pomirenjem.