Pretraga

Najviše diplomanata s društvenih i humanističkih fakulteta prijavilo se za Vip alumni

A- A+

Završile su prijave za Vip alumni – jednogodišnji plaćeni program profesionalnog i poslovnog razvoja, a na traženih 11 mjesta prijavilo se 770 diplomanata. Najviše ih je, pak, s društvenih i humanističkih znanosti, a najmanje kandidata je s prirodoslovnih fakulteta.

Foto: privatna arhiva / Mladen Pejković

Svi koji su diplomirali 2013. godine te nemaju radnog iskustva ove su se godine mogli prijaviti na Vip alumni – jednogodišnji plaćeni program profesionalnog i poslovnog usavršavanja koji je pokrenuo Vipnet. Program je predviđen za 11 najboljih diplomanata s kojima će Vipnet potpisati standardni ugovor na godinu dana s mjesečnom plaćom od šest tisuća kuna. Prijave su zavšile, a evo s kojih fakulteta se javilo najviše kandidata.

Izdvojeni članak

Uspješni i ambiciozni: Mladi Hrvati otkrili kako su u Njemačkoj s lakoćom pronašli posao po mjeri

Najviše društvenjaka pokazalo interes za posao od šest tisuća kuna

Drugi selekcijski krug za Vip alumni program obuhvaćao je 100 finalista koji su prolazili kroz cjelodnevna ocjenjivanja, grupne diskusije, prezentacije te neformalna druženja, a ukupno se prijavilo nekoliko stotina diplomanata.

– Za Vip alumni program zaprimljeno je 770 prijava na pozicije. Među fakultetima s kojih su se prijavljivali kandidati – društveni i humanistički uvjerljivo vode s 53,91 posto, a slijede ih tehnički fakulteti s 15,65 posto prijava te 4,12 posto kandidata s prirodoslovnih fakulteta. Omjer prijavljenih muških i ženskih kandidata bio je podjednak, a najviše prijava bilo je u rasponu od 24 do 26 godina, istaknuli su iz Vipneta.

Izdvojeni članak

Više od polovice mladih u Hrvatskoj nezaposleno je: Što im se može garantirati, a što treba mijenjati

Svi polaznici funalne selekcije ostaju trajni članovi Vip alumni zajednice

Finale selekcijskog procesa održati će se sredinom mjeseca travnja kada će izabrani kandidati raditi na konkretnom projektu, rješavati stvarne poslovne probleme i prezentirati svoje rezultate menadžmentu Vipneta.

– Svim kandidatima cijeli će proces omogućiti da osvijeste svoje kvalitete i slabosti s obzirom na to da će konkretne povratne informacije o svom učinku dobiti i od Vipnetovih menadžera te Odjela upravljanja ljudskim potencijalima Vipneta. Posebna vrijednost programa leži u činjenici da polaznici po njegovu završetku trajno ostaju članovi Vipnetove alumni zajednice u kojoj će kompanija nastaviti pratiti njihove karijere te im omogućiti daljnje usavršavanje kroz razne treninge. Bez obzira na to gdje će kasnije graditi svoju karijeru, alumniji će u svakom trenu moći tražiti savjet od svojih mentora, a uz stečeno iskustvo, stručno znanje i pismo preporuke, polaznici će dobiti i certifikat za uspješno završen Vip alumni program, za kraju su otkrili iz Vipneta.