Pretraga

Nakon tragedije u mjestu Tribistovo, Sveučilište u Splitu organizira komemoraciju za svoje studente

A- A+

U novogodišnjoj noći je u mjestu Tribistovo kod Posušja u BiH preminulo osmero studenata. Tragedija će se još dugo pamtiti i osjećati, prije svega među njihovim najbližima. Troje njih je ove godine bilo započelo svoj studij na Sveučilištu u Splitu, koje će za njih održati i komemoraciju sljedeći tjedan.

Foto: Pixabay

Osmero mladih su pronađeni mrtvi u vikendici u mjestu Tribistovo gdje su bili organizirali proslavu Nove godine. Istraga je još uvijek u tijeku, ali uzimajući u obzir do sad poznate činjenice, policija sumnja na gušenje plinom iz agregata. Povodom ove tragedije, 5. siječnja je bio proglašen danom žalosti u Republici Hrvatskoj.

Bila je riječ o mladim studentima koji su ove godine su bili tek započeli svoje studije – Mirela Rezo studirala je na Prirodoslovno – matematičkom fakultetu u Splitu, a Marija Pavković i Stipe Romić na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje također u Splitu. Ostalih petero studiralo je na Sveučilištu u Mostaru.

Sahranjeni su u nedjelju i ponedjeljak, kada su im posljednji pozdrav uputile stotine sugrađana i prijatelja. Za troje studenata Sveučilišta u Splitu, u utorak 12. siječnja će se održati komemoracija ispred glavnog ulaza Zgrade tri fakulteta na Kampusu u 12 sati. Nakon komemoracije će se služiti i misa.

Izdvojeni članak

Dan žalosti u Hrvatskoj, studenti ispred FESB-a zapalili svijeće za preminule kolege: ‘I Nebo treba dobre ljude’

– Sveučilište u Splitu oprostit će se od svojih tragično preminulih studenata komemoracijom koja će se održati u utorak, 12. siječnja s početkom u 12 sati, ispred glavnog ulaza Zgrade tri fakulteta na Kampusu, R. Boškovića 33. Sveta misa služit će se nakon komemoracije. U boli i tuzi izražavamo duboku iskrenu sućut obiteljima preminulih mladih studenata čiji su životi i snovi prerano ugašeni.