Pretraga

Naši čitatelji otkrili su nam izlaze li u noćne klubove unatoč koronavirusu

A- A+

Mlade se u posljednje vrijeme upozorava da zbog opasnosti od zaraze koronavirusom smanje izlaske u noćne klubove. U anketi smo pitali smo čitatelje izlaze li u noćne klubove unatoč koronavirusu te, ako izlaze, idu li u one na otvorenom, ili im je svejedno je li klub u zatvorenom ili na otvorenom prostoru.

pixabay.com

U našoj anketi u trenutku pisanja ovog teksta sudjelovalo je 2.329čitatelja (11.8.2020. u 15h). Više od pedeset posto njih reklo je da ne izlazi u klubove. Oko 46 posto njih u klubove izlazi, od čega ih veći dio ne pazi na to da klubovi budu na otvorenom.

Isključivo u klubove na otvorenom izlazi oko 12% njih, a njih oko 35% izlazi u klubve neovisno jesu li na otvorenom ili u zatvorenom.

Pisali smo o tome da je epidemiologinja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Dijana Mayer, mladima savjetovala da ako već izlaze, biraju klubove na otvorenom, a ranije je i Svjetska zdravstvena organizacija mlade pozvala da smanje izlaske i druženja.

U noćnim klubovima u Hrvatskoj i dalje vrijede preporuke koje je Nacionalni stožer izdao krajem petog mjeseca. Tako se preporučuje nošenje maski, posjetitelji moraju prije dolaska u klub izmjeriti temperaturu, nije dozvoljen plesni podij, a razmak između osoba u klubu mora biti najmanje 1,5 metra.