Pretraga

Preko 15 tisuća naših čitatelja odgovorilo žele li najesen online nastavu

A- A+

U trenutku pisanja ovog teksta (4. kolovoza, 2020. u 11.30 sati), više od 15.000 naših čitatelja odgovorilo je na našu anketu u kojoj smo ih pitali žele li najesen online nastavu. Više od polovice odgovorilo je da ne želi online nastavu, već isključivo izravnu nastavu.

Nastava na daljinu; foto: srednja.hr

Ovu nastavnu godinu učenici, pa i studenti, završili su online. Samo su učenici nižih razreda osnovne škole na samom kraju krenuli u školu i sjedili u školskim klupama.

Izdvojeni članak
radovan fuchs, u pozadini učionica

Fuchs otkrio da bi se najesen mogao nadoknađivati dio nastave i da će se mijenjati pravilnik o maturi

Blaženka Divjak netom prije odlaska iz Ministarstva znanosti i obrazovanja ostavila je novom ministru, Radovanu Fuchsu, Akcijski plan s tri moguća scenarija. Prvi scenarij je da se nastava pretežito odvija ‘uživo’, drugi scenarij uključuje Mješoviti model nastave, a zasniva se na kombinaciji nastave ‘uživo’ i nastave na daljinu, ali tako da svi imaju elemente e-učenja, a treća je mogućnost da se nastava pretežito provodi na daljinu, posredstvom tehnologije, uz mogućnosti vrednovanja na daljinu.

Novi ministar, pak, nije sklon lockdownu i moguće je da se od jeseni mjere primjenjuju lokalno, na primjer, da se zbog proboja virusa ili njegova jačanja na određenom području ne zatvaraju škole u cijeloj zemlji, nego, ovisno o procjeni epidemiologa, samoizolira određeni razred, školu u pojedinom gradu, taj grad ili cijelu županiju. Uz to, otkrio je i da bi se dio nastave koji se učio online u novoj školskoj godini mogao i nadoknađivati.

Rezultati naše ankete pokazuju da su naši čitatelji (koji su velikim dijelom učenici srednjih škola) sličnog razmišljanja kao ministar, to jest, većina ih nije sklona lockdownu. Naime, više od polovice u našoj anketi odgovorilo je da najesen ne želi online nastavu, već isključivo izravnu nastavu.

Svaki četvrti naš čitatelj želi online nastavu u potpunosti, a gotovo svaki peti želi kombinaciju online i izravne nastave.

*Rezultati ankete u tekstu su obrađeni 4. kolovoza, 2020. u 11.30 sati kada je u anketi zabilježeno 15.127 odgovora

 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap