Pretraga

Zaključavanjem škola ravnatelji rade Pernaru najbolju reklamu

A- A+

Zastupnik Ivan Pernar nastavlja svoje pohode po hrvatskim školama. Danas je posjetio Srednju školu Buzet, ali je ondje naišao na zaključana vrata, točnije rešetke ispred ulaznih vrata. Zatvorene učenike koji iz škole ne mogu van snimio je kroz rešetke, propitkivajući tko ih je zaključao, te kako komentiraju taj potez zaposlenika škole. Ravnateljica škole kazala je kako nitko nepozvan ne može hodati školom i na ovaj način manipulirati djecom.

Screenshot: Facebook

Ivan Pernar prihvaća pozive školaraca i nastavlja obilaziti hrvatske škole, a danas se uputio u Istru. Ovoga puta između njega i učenika našle su se rešetke nalik zatvorskim. To nije zasmetalo da napravi Facebook live, ali i da se učenici fotografiraju s njime.

– Dragi prijatelji, ovo je Srednja škola Buzet. Učenike su zaključali. Tko vas je zaključao? Ravnateljica? A šta da kažem, ne znam… Evo da ne kažete da se nisam odazvao na vaš poziv, ja sam se odazvao, ali hejteri nam ne daju, hejteri nam ne daju. Ljudi, a kak’ vi mislite da se osjećaju ti hejteri sada? Njima je muka, je l’ da? Hejterima je grdo, zaključio je Pernar svojim novim istrijanskim naglaskom. 

Na posljetku se, na zamolbu učenika, fotografirao s njima kroz ulazne rešetke. Svoj pohod nastavio je u riječkoj studentskoj menzi Index, gdje je tražio društvo za ručak, a potom se i ondje fotografirao sa studentima. Usput je posjetio i tamošnje učenike Elektrotehničke i obrtničke škole.

Ne tako davno, kada je Pernar započeo svoje pohode po školama, Ministarstvo je svim školama poslalo detaljna uputstva kako postupati u slučaju da zastupnik posjeti njihovu. Logično, osobe koje nemaju dogovoren sastanak ili nisu najavile svoje posjete, u školi nemaju što raditi, budući da bi mogle ugroziti sigurnost samih učenika.
Novinari portala Index.hr, uspjeli su telefonski dobiti ravnateljicu SŠ Buzet, Mariju Pavletić, koja je objasnila kako nje prilikom Pernarova posjeta nije bilo u školi, ali da je škola pristupila naputku Ministarstva, jer je njihov glavni cilj zaštiti učenike.

– Nećemo dopustiti iskorištavanje djece zbog vlastite promocije. Osim toga, ne možemo ni dozvoliti neovlašteni ulazak stranih osoba u prostorije škole. Ponavljam, da sam bila prisutna, sigurno bih razgovarala s njim, kao odrasla osoba s odraslom osobom, a ne da manipulira s našom djecom, kazala je ravnateljica Pavletić novinarima portala Index.hr. 

Ipak, vrlo je diskutabilan stav ravnateljice po pitanju što bi se dogodilo kada bi školu na ovaj način posjetila predsjednica. 

– Ona je naša predsjednica i u nju imam povjerenje, njenim dolaskom bismo bili počašćeni. I on ne bi dio zlonamjeran. A bio bi i najavljen. Možda njegov ni nije zlonamjeran, ali je iskorištavanje. A što se tiče slikanja, svi se slikaju s djecom, i Papa i Tito su se slikali, kazala je ravnateljica za Index.hr.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap