Pretraga

Neviđena masovna tučnjava u školi: Ozlijeđeno 49 učenika, dvoje učitelja, ravnateljica i policajac

A- A+

U jednoj je berlinskoj četvrti izbila masovna tučnjava u kojoj je ozlijeđeno čak 49 učenika i dvoje učitelja. Pojavila se i  ravnateljica koja je pokušala razdvojiti svađu, ali ju je netko gurnuo pri čemu je pala i slomila prst. Kaosu nije bilo kraja budući da se ni dolaskom policije nije popravila situacija jer je brat jednog učenika napao dvojicu policajaca, a jednog je udario šakom u glavu.

njemačka policija

foto: Canva

U nesvakidašnjoj masovnoj tučnjavi koja je izbila u školi u Gropiusstadu u berlinskoj četvrti Neukölln ozlijeđeno je 49 učenika, dvoje učitelja, a ravnateljici je slomljen prst, piše Berliner Morgenpost. Do incidenta je došlo nakon svađe četiriju učenika u dobi od 14 do 15 godina.

Ravnateljica probala razdvojiti svađu pa slomila prst

Učitelj (38) i učiteljica (30) pokušali su spriječiti fizički obračun, ali su i oni napadnuti i poprskani sprejem. Potom je došla 52-godišnja ravnateljica i pokušala razdvojiti učenike, ali netko ju je gurnuo te je slomila ruku. Potom je prebačena u bolnicu radi pružanja liječničke pomoći.

Situacija se privremeno smirila nakon dolaska policije. U međuvremenu se pojavio 21-godišnji brat jednog od učenika koji je sudjelovao u tučnjavi, napao dvojicu policajaca i pritom prijetio. Jednog je policajca udario šakom u lice, a zatim je uhićen.

Izdvojeni članak
plagijat ilustracija

Još jedna njemačka ministrica dala ostavku zbog sumnje na plagijat: Kod nas je to i dalje nestvarno

Glavni odgovorni suspendirani s nastave do Božića

Glasnogovornik Uprave za obrazovanje u Berlinu u utorak je objavio da je ta obrazovna ustanova sazvala krizni tim i pozvala školske psihologe. O incidentu su obaviještene sve školske vlasti. Prema informacijama iz Berliner Morgenposta, glavni odgovorni suspendirani su s nastave do božićnih praznika, a dvojica su poznati kao intenzivni prijestupnici.

– Ukupno 49 djece, mladih i dvoje učitelja ozlijeđeno je zbog iritacije izazvane raspršenim paprenim sprejom te su ambulantno zbrinuti. Pokrenuto je više istraga zbog opasnih i lakših tjelesnih ozljeda. Nakon utvrđivanja osobnih podataka, svi umiješani predani su zakonskim skrbnicima. Istraga je u tijeku, priopćila je policija.