Pretraga

Njoj je tada bilo samo 15: ‘Obiteljski prijatelj od 60 godina me pitao jesam li premlada za je*anje’

A- A+

Ne prestaju pristizati stravične priče i iskustva djevojaka, mahom učenica, studentica, ali i nastavnica, s odraslim muškarcima koje su sretale tijekom svog života. Bilo da se radilo o dostavljačima ili taksistima koji znaju njihove brojeve, gdje žive i kako se zovu pa do policajaca koji zaustavljaju djevojke kako bi ih dodali na društvenim mrežama nakon što bi im one dale svoje osobne, mučno je čitati kakve su sve situacije prošle. Najnovije anonimne poruke, koje svakodnevno pristižu na Instagram profil ‘Seksizam naš svagdašnji’, još je mučnije čitati jer se mahom radi o maloljetnim djevojčicama.

Foto: Pexels

Anonimne ispovijesti djevojaka koje su imale neugodna iskustva s muškarcima, bilo na radnom mjestu, privatno ili kada su obavljale svakodnevne obaveze, sve je više. Lavina se pokrenula nakon što je u javnosti odjeknula vijest o dostavljaču koji je dobio otkaz jer je, nakon obavljene dostave, djevojci privatno poslao poruku.

Svoje ispovijesti su ispričale mnoge studentice, ali i nastavnice koje su imale slučaj da im je prosvjetni inspektor, nakon provedene inspekcije u školi u kojoj rade, mailom slao pozive na piće. No, ono što je sada objavio ‘Seksizam naš svagdašnji‘ najmučnije su priče do sada jer se radi o ispovijestima maloljetnica.

S 15 godina obiteljski prijatelj od cca 60 godina me pitao ‘jesam li premlada za jeb**e, jer ako nisam da se možemo dogovoriti’

– S 12 godina sam se vraćala doma oko 11 ujutro sa sata klavira. Auto s četiri dečka je stao ispred mene, prepriječio put (jer ulica nema nogostup) i zaderao se da će me ‘dobro je*at kad odrastem’. S 15 godina obiteljski prijatelj od cca 60 godina me pitao ‘jesam li premlada za jeb**e, jer ako nisam da se možemo dogovoriti’. Nakon 18. je bilo nekoliko situacija, uglavnom hvatanja za guzicu u prolazu. Toga je sada sve manje jer mi je 35 pa sam prestara očito, ispričala je djevojka.

Izdvojeni članak

Šokantne ispovijesti: ‘Prosvjetni inspektor mi je poslao mail s pitanjem možemo li se naći na piću’

‘Stranka u 70-ima me na praksi pitala je*em li se kao ostali srednjoškolci. Ja imam 17 godina’

– Stranka u 70-ima me na praksi pitala je*em li se i zabavljam uokolo kao ostali srednjoškolci. Imam 17 godina. I uporno je dolazio iza pulta (gdje stranke, naravno, ne smiju) stao mi iza leđa da bi mi pokazao na računalu nešto. Nije prestao dok ga nisam šefici prijavila, rekla je anonimno maloljetna djevojka.

– Kao cura od 17 godina i problema s aknama na licu i tijelu otišla sam u poznatu zagrebačku kliniku na savjetovanje. Da bi mi samo rekao da skinem grudnjak i da mi pregleda grudi radi hormona. I ja kao mlada i ogorčena svojom kožom to i napravim. I samo je prokomentirao da su kao nedovoljno razvijene u tom smislu za takav tip akni, da bi mi na kraju preporučio samo čišćenje. Tek kad sam izašla shvatila sam da to nije normalno i samu sebe sam pojela kasnije jer nisam reagirala. Bila sam premlada. Kasnije sam čula od jako puno cura da su imale istu situaciju s grudima i samo gledanjem i komentiranjem istih. A jako poznat doktor koji se bavi isključivo dermatologijom. Zvao me punih 10 dana za redom hoću li zakazati termin, nisam htjela, ispričala je 17-godišnjakinja.

Izdvojeni članak

Dostavljač djevojci slao poruke, ona ga prijavila pa je dobio otkaz: Jedni ga brane, drugi kažu da je to – uznemiravanje

‘Dečki od 17 godina su jedno drugom govorili kako bi me izje*ali. Imala sam 12 godina’

– Kad sam imala 12 godina vraćala sam se kući iz škole s tramvajem i kada sam bila blizu stanice neki dečki od 17 godina otprilike su jedno drugom govorili kako bi me izje*ali i još svašta gore, kao ‘dobra pi*ka’. Ne mogu se baš sada sjetiti svega, ali na kraju nisam ni ušla u tramvaj, samo sam trčala drugim putem doma i došla sam uplakana mami, navodi još jedna djevojka.